Communicatie software Groen, Grond en Infra

Takeuchi Benelux: Verhoeven!

Publicatiedatum: 29-04-2004 20:04
Vanaf vorige week is Verhoeven in Ninove importeur voor Takeuchi minigravers in Belgie.

Nog voordat Belgisch importeur Verbist de boeken sloot door een faillissement, was al bekendgemaakt dat Verhoeven Grondverzetmachines ook het importeurschap voor Belgie zou gaan invullen. Zoals bekend verondersteld mag worden, is Verhoeven in Nederland - met vestigingen in Maarheeze en Zeewolde - al vanaf 1992 importeur voor het Japanse merk.

Takeuchi bouwt minigravers - conventioneel en binnendraaiend - in de gewichtsklassen van 800 kg tot en met 7 ton. Sinds Bauma is deze lijn naar boven uitgebreid met een 11-tons rupsgraafmachine met verstelbare giek en dozerblad. Verhoeven zal Takeuchi gaan behandelen uit het Belgische filiaal in Ninove. Daar is het bedrijf ook actief als leverancier van uitrustingsstukken en slijtdelen en als revisiebedrijf van onderwagens en rupsloopwerken. Verhoeven is importeur voor Berco in de Benelux. In Maarheeze voert Verhoeven een regionaal dealerschap in voor Komatsu.

Verbist was ook veel jaren importeur voor Takeuchi maar het verloor terrein na gedwongen afscheid genomen te hebben van - ooit - toonaangevende merken als Hanomag, KooiAap, Samsung en recentelijk nog Hamm. Wie de vertegenwoordigingen voor Atlas wielladers, Stavostroi walsen en Powerscreen zeven gaat overnemen, is nog niet bekend.