Communicatie software Groen, Grond en Infra

Mecalac 8MCR voor Smits Nederhemert

Publicatiedatum: 14-05-2014 07:10
De Smits Groep uit Nederhemert heeft haar machinepark uitgebreid met een Mecalac 8MCR berm-/slootmaaimachine. Verkoopadviseur Kees van den Bogert leverde de machine af met een maaigiek.
Mecalac 8MCR Mecalac 8MCR

Uitgerust met maaikorf of klepelmaaier heeft de machine een bereik van meer dan 8,50 meter. De Smits Groep is een veelzijdig bedrijf en onder andere gespecialiseerd in het onderhoud van openbare ruimte. In het gebied waar Smits werkzaam is worden lopen de watergangen vaak niet rondom een perceel. Het is dan een groot voordeel dat de machine snel en comfortbel naar de beginpositie kan terugrijden. 'Ik heb de machine hoofdzakelijk gekocht vanwege de snelheid' meldt de heer Marcel Smits. Door de 450 mm brede rubberrupsen is de machine ook op moeilijk begaanbaar terrein inzetbaar. Vanwege de meerdere hydraulische pompen heeft de Mecalac bovendien nog een sterk bijkomend pluspunt. Hierdoor kan namelijk tijdens het rijden geklepeld worden zonder terugval in de hydrauliek. De circa 7,2 ton zware 8MCR heeft een 55 kW (75 pk) sterke Deutz motor (Tier 4) aan boord en heeft een rijsnelheid van 10 km/u.

Om de veelzijdigheid van de machine optimaal te kunnen benutten is ook de 'normale' arm van de 8MCR meegeleverd. De Mecalac kan zodoende ook bij een van de andere werkmaatschappijen inzet worden zoals de grond-, water- en wegenbouw. De activiteiten van de verschillende bedrijven binnen de Smits Groep vullen elkaar aan en maken het mogelijk om een compleet pakket van diensten aan te bieden op het gebied van cultuurtechniek, groenvoorziening, openbare ruimte en civiele techniek.

www.ahlmann.nl

Mecalac 8MCR rupsmidigraver voor Smits BV uit NederhemertMecalac 8MCR rupsmidigraver voor Smits BV uit Nederhemert