Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW160D voor Baltus Limmen

Publicatiedatum: 27-05-2014 08:45
Bij Loonbedrijf Baltus in Limmen valt de keuze op een Volvo hydraulische wielgraafmachine EW160D. De Volvo EW160D draait nog maar enkele weken maar bij Baltus weet men nu al dat ze de juiste keus hebben gemaakt.
Volvo EW160DVolvo EW160D

“Het is een plezierige machine” begint Piet Baltus, eigenaar Loonbedrijf Baltus, “zo compleet en multifunctioneel inzetbaar. Op advies van Ger Kleine, Sales Manager van Kuiken N.V., hebben we deze wielgraafmachine EW160D, met een eigengewicht van 16.600 kg en een rijsnelheid van 30km/h, aangeschaft. De Volvo heeft een turbo dieselmotor met luchtgeveerde intercooler die voldoet aan de Stage 3B emissie-eisen en is voorzien van een waste-gate turbo. Met een motorvermogen van 115kW/157pk bij 1900rpm is er meer dan genoeg power om al onze GWW-werken en infrastructuur uit te voeren, wat onze hoofdmoot is. Door de Eco-stand is er voldoende capaciteit met minder toeren. En ik denk zeker dat we nu veel zuiniger kunnen draaien. Onze machinist Maurice Groot is erg content met zijn eerste Volvo. Overstappen op een ander merk is altijd even wennen maar als je in een Volvo stapt voelt het heel gauw eigen. Zowel voor Maurice als voor mij. De ruime en luxe Volvo Care Cab vinden wij een stuk rustiger dan zijn voorganger en het blikveld is, mede door de achteruitkijk camera, uitstekend. De servo bediening met korte joysticks voor korte, ergonomische bewegingen van hand, pols en arm werkt aangenaam. Bij het werken met de hydraulisch verstelbare hoofdgiek van 5.10 meter en een knikarm van 2.60 meter blijft de machine zeer stabiel.

De Volvo EW160 heeft ook een overdruk voorbereiding, een nivelleerventiel (zweefstand), een rotatie hydrauliek en hamer/schaarfunctie. Het dozerblad met parallelgeleiding is voorzien van een zware beschermplaat en stempelt vlak af op de ondergrond. De gegroepeerde smeernippels op de bovenwagen maken het doorsmeren van giek en knikarm gemakkelijk. Klein onderhoud doen we zelf maar verder laten we het onderhoud over aan Kuiken N.V.. Prettige bijkomstigheid is dat servicevestiging Kuiken Uitgeest om de hoek zit. Dat heeft zeker meegespeeld bij de aanschaf. Want snelle service zorgt voor een tevreden klant. Door de 24/7 storingsdienst kan nu onderhoud plaatsvinden op een tijd die ons het beste uitkomt. We zijn blij met deze Volvo en ik weet het zeker: we hebben de juiste keus gemaakt” besluit Piet.

In 1947 werd Loonbedrijf Baltus in Limmen – een familiebedrijf- opgericht door de broers Piet en Dirk als agrarisch loonbedrijf. Langzamerhand kwam er toen grondverzet bij. In 1994 nam Piet, de zoon van Piet, het loonbedrijf over. Naast de agrarische loonwerkzaamheden ging het bedrijf zich meer en meer richten op grond- weg- en waterbouw en infrastructuur. Loonbedrijf Baltus verhuurt machines met machinist en voert alle agrarische- en GWW werkzaamheden vanaf Heerhugowaard tot aan IJmuiden met vier gedreven medewerkers snel en vakkundig uit

www.entreeding.com/bedrijven/245234/home/kuiken-rental-bv

Volvo EW 160D mobiele graafmachine voor Baltus LimmenVolvo EW 160D mobiele graafmachine voor Baltus Limmen