Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nimatech importeur Lehnhoff Variolock snelwissel

Publicatiedatum: 02-06-2014 09:50
Nimatech is importeur geworden van het automatische Variolock snelwissel van Lehnhoff. Dit snelwissel koppelt naast het hulpstuk ook de hydraulische aansluitingen voor het uitrustingsstuk.
Variolock systeemVariolock systeem

Voor sloopprojecten levert dit een zeer grote besparing op in tijd, geld en onderhoud. Het Variolock snelwissel is geschikt voor kranen van 1,5 tot 130 ton. Lehnhoff staat in heel Duitsland, en ver daar buiten, bekend als een marktleider van uitrustingstukken voor kranen. Hierbij behoren snelwisselsystemen, bakken en materieel voor de sloopwereld. Een zeer interessante innovatie is het Variolock snelwissel systeem.

Het Variolock systeem bestaat uit drie series voor verschillende kranen. Zo is er voor elke kraan een mogelijk om sneller te wisselen. Met dit snelwissel kan een machinist wisselen van bijvoorbeeld een sorteergrijper naar een prikker in enkele seconden. Dankzij deze snelheid zullen sloopwerkzaamheden veel sneller gaan en zijn er minder kranen nodig om de klus te klaren. Verder gebruikt een machinist altijd het juiste gereedschap, nauwelijks kapotte slangen en geen hydrauliek olie lekkages. Het Variolock snelwissel heeft vele technische bijzonderheden. Zo kan het systeem herkennen welk uitrustingsstuk gekoppeld wordt en zo de olie druk en doorstroming hierop aanpassen. Verder beschikt het snelwissel van Variolock hydrauliek kleppen die de olie flow niet remt en zo ontstaat er geen warmteontwikkeling en is er ten alle tijd genoeg olie voor het uitrustingsstuk.

Tijdens de Technische Kontact Dagen werd het Lehnhoff Variolock systeem gedemonstreerd.

www.nimatech.nl

Nimatech importeur Lehnhoff Variolock snelwisselNimatech importeur Lehnhoff Variolock snelwissel