Communicatie software Groen, Grond en Infra

Doosan DL550-3 wiellader voor Enerco Born

Publicatiedatum: 03-06-2014 12:20
Onlangs heeft Enerco BV, vestiging Born, een nieuwe Doosan DL550-3 loader in gebruik genomen. De nieuwe laadschop vervangt de Doosan DL500 waar men 6 jaar naar volle tevredenheid mee gewerkt heeft.
Doosan DL550-3Doosan DL550-3

De DL550-3 is de zwaarst leverbare Doosan wiellader. De DL550-3 wordt aangedreven door een Scania DC13, Common rail, Turbo Diesel Intercooler motor, met een maximaal vermogen van 385 PK. De machine heeft de beschikking over een Ecostand en Power stand en maakt gebruik van AdBlue technologie. De machine is standaard voorzien van een dubbele Load-sensing pomp met automatische slijtagecompensatie en een ZF-5 traps powershift transmissie, LIS (lastcompensator/giekvering) en een omkeerbare koelventilator. Onder de machine zit een verzwaarde vooras en oscillerende verzwaarde achteras (12°) met planetaire naafredukties en remmen in de assen (ZF). Waarbij de vooras is voorzien van Hydraulic Differential Lock, In- en uitschakelbare automatische 100% sper.

De vernieuwde Luxe Veiligheidscabine ( ROPS & FOBS ) met veel glas oppervlak, is voorzien van climate control airconditioning, Camera met kleuren LCD, vergroot kleuren display, verwarmde spiegels, luchtgeveerde en verwarmde stoel, horizontaal en verticaal verstelbaar stuur, electrische joystick besturing, bluetooth radio, grote opbergvakken en koelbox. Verder is de machine voorzien van diverse extra werkverlichting, 29,5R25 L3 banden, SKF centrale automatische smering, start/stop systeem. Aan de machine is een nieuwe C.Klein hoogkiepbak gemonteerd met een inhoud van 8900 liter, welke geheel volgens wens van Enerco is gefabriceerd. Aan de vorige machine was ook al een C. Klein bak gemonteerd, vanwege de goede ervaring is er opnieuw voor een soort gelijke bak gekozen. Enerco heeft opnieuw voor een Doosan, geleverd door Staad BV, gekozen vanwege de professionele aanpak en goede service. Staad BV ontzorgt Enerco door het complete onderhoud aan de machine te verzorgen.

Enerco, een onafhankelijke particuliere onderneming, is de leidende producent van hoge kwaliteit lage as steenkool wereldwijd .

www.staad-groep.nl

Opnieuw een Doosan wiellader voor Enerco BornOpnieuw een Doosan wiellader voor Enerco Born