Communicatie software Groen, Grond en Infra

3 x Sennebogen 835M E voor Drost Drachten

Publicatiedatum: 06-06-2014 12:45
Erich Sennebogen overhandigt drie Sennebogens 835M E-serie mobiele overslagkranen aan trotse eigenaar Ger Drost. Voor Ger Drost was het een bijzondere ervaring om zijn nieuwe machines bij Sennebogen in Straubing in ontvangst te nemen.
Sennebogen 835M ESennebogen 835M E

“Prachtig dat we konden rondkijken in de Sennebogenfabriek” zegt Ger Drost, Directeur “en bij Sennebogen luisteren ze erg goed naar bedrijven, zodoende krijg je een perfecte machine in huis die specifiek ontworpen is voor op- en overslag. De maatvoering i.v.m. transport is voor ons van groot belang want het komt dikwijls voor dat een machine twee keer per dag moet verkassen. Nu staat hij binnen het uur op de dieplader. Dat is snel, zo besparen we tijd en geld. Maar ook de prijs-kwaliteitverhouding spreekt ons aan, net als het brandstofverbruik, de stabiliteit en de eenvoud aan techniek. Een Sennebogen heeft alles in zich wat wij wensen, de machine is “standaard” al helemaal compleet. We zijn van de C- serie overgestapt naar de E-serie en onze machinisten Marco, Martin en Arjan merken dat de machine op alle fronten is verbeterd. De 835M C beschikt over een Deutz motor terwijl de 835M E een Cummins dieselmotor QSL 9 – C300 negen liter motor heeft, - die voldoet aan de Stufe IIIb emissie-eisen - en 224 kW levert bij 2000 omw./min. Zo bereikt de Sennebogen 835M-E bij het verwerken van materiaal veel meer doorzetsnelheid maar verbruikt minder brandstof en daardoor ook minder uitstoot. Omdat we vaak aan de waterkant staan voor onder meer de overslag van droge bulk gebruiken we alleen maar biologisch afbreekbare oliën. Ook wij zijn zuinig op de natuur. De MaxCab comfortcabine met airco en overdruk is traploos hydraulisch in hoogte verstelbaar tot 2.7 meter vanaf de onderste positie. Alles in de cabine zit op de juiste plek. Door de drie kleuren camera’s is het zicht optimaal en via de joystick kan de machinist alle bedieningsfuncties met de hand uitvoeren. Martin draait momenteel in Kootstertille bij APK en lost schepen voor de aanleg van een nieuwe autoweg van Dokkum naar Nijegea en heeft nu al meer dan 100 uur op de teller. Marco draait in Drachten en lost kunstmest, Arjan draait bij APW in Westerbroek en heeft 63 uur op de teller staan. Door de rechte hoofdgiek van 10.1 meter en een grijpersteel van 7.9 meter hebben ze meer dan genoeg bereik. De jongens zijn stuk voor stuk super enthousiast over hun nieuwe machine en dan ben ik het zeker”.

“Al onze Sennebogen overslagmachines zijn af fabriek in onze blauwe bedrijfskleuren gespoten en zijn daardoor al van verre herkenbaar. Om zorgeloos te kunnen draaien hebben we voor deze machines een full service agreement afgesloten. Zo zijn we verzekerd van storingsvrij draaien en door de 24/7 storingsdienst van Kuiken kunnen we, via CareTrack, onderhoud laten inplannen zelfs na onze werktijden. Het is plezierig zaken doen met Kuiken en Sales Manager Paul Helmink. Over de nazorg en service ben ik tevreden en hoop op nog jarenlang werkplezier met onze Sennebogens” sluit Ger af.

Vader Drost begon in 1963 met een draglineverhuurbedrijf. Eind jaren 70 werd de focus gelegd op overslagwerkzaamheden. Zoon Ger kwam in 1989 in de zaak en heeft in 1994 het stokje overgenomen. De overslagwerkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het laden en lossen van bulkmateriaal van binnenvaartschepen en coasters. De twee en twintig medewerkers van Drost hebben de kennis en het juiste materiaal in huis om alle materialen te laden en lossen.

www.drost-bv.nl
www.kuiken.nl

3 Sennebogen 835M E-serie mobiele overslagkranen voor E. Drost BV uit Drachten3 Sennebogen 835M E-serie mobiele overslagkranen voor E. Drost BV uit Drachten