Communicatie software Groen, Grond en Infra

2 Volvo A30G knikdumpers voor Oostvliet Zoeterwoude

Publicatiedatum: 13-06-2014 10:50
Allereerste Volvo knikdumper A30G voor Oostvliet BV in Zoeterwoude.
Volvo A30G dumperVolvo A30G dumper

Ongeveer zestien jaar geleden moest Oostvliet BV mee met duurzaamheid en het verhogen van de productiviteit. Investeren dus in machines die speciaal gebouwd zijn voor het transporteren van zand, grond, asfalt en klei. Na enige oriëntatie is toen gekozen voor Kuiken N.V. en Volvo en deed de Volvo A25C zijn intrede. Door de goede ervaringen en betrouwbaarheid is het altijd Volvo gebleven. Na acht jaar transport onder lichte maar ook zeer zware omstandigheden werd de Volvo A25C ingeruild voor de Volvo A30D. Dat was toen een hele verbetering. Nu, weer acht jaar later, heeft Oostvliet B.V. de primeur. Kort geleden werden twee Volvo knikdumpers A30G - 6x6 afgeleverd in Zoeterwoude.

“En weer valt het op dat Volvo niet heeft stilgezeten” vertelt Wim Hoogendoorn, Directeur Oostvliet BV “vooral het comfort in de cabine is frappant. Onze machinisten Manuël Pfundt en Kevin Berg komen helemaal niets te kort. Er is genoeg beenruimte en alles zit op de juiste plaats. De achteruitkijk kleuren camera en extra LED werkverlichting zorgen voor goed zicht rondom. Door de driepunts voorasvering en bogie met onafhankelijke asvering is de vering perfect en vangt harde klappen op. De aandrijving in het veld, de kiepsnelheid en snelle schakeling zijn pluspunten. De Volvo A30G dumpers zijn uitgerust met een automatische transmissie met zes versnellingen vooruit en twee achteruit met ingebouwde lock-up fuctie. Ze staan op Michelin 750/65R25 XADN banden die zeer geschikt zijn voor klei en zand. De G-serie beschikt over een Volvo zes cilinder turbo dieselmotor, type D11J (Stage IV) met vier kleppen per cilinder, watergekoeld en luchtgekoelde intercooler. Een roetfilter is niet meer nodig vanwege de AdBlue toevoeging, daardoor een nog schonere motor. Zo is de Volvo A30G een belangrijke aanvulling voor de CO2 footprint, die tegenwoordig belangrijk is voor het aannemen van opdrachten, voor onszelf en onze opdrachtgevers. Als je dan hoort dat het brandstof verbruik nog gunstiger wordt, mede door het Automatic Traction Control (ATC), is dit weer een stap in de goede richting”.

“Volvo is z’n tijd ver vooruit en steekt echt boven alles uit. Bij Volvo staat veiligheid hoog aangeschreven daarom vanaf nu oranje handvaten op alle machines, leuk gezicht en nog veiliger! De prijs-kwaliteitverhouding is goed net als het prettig zaken doen met Sales Manager Bernhard Zoutewelle. Het bijwonen straks van de Volvo Days in Eskilstuna is zeker een opsteker. Met deze Volvo knikdumpers en Kuiken zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet”, rondt Wim af.

Aanneming- en verhuurbedrijf Oostvliet BV is in 1977 opgericht door Bernhard Hoogendoorn aan de Oostvlietweg in Leidschendam. Sinds 2005 is het bedrijf gevestigd in Zoeterwoude. De Oostvliet Directie bestaat momenteel uit Bernhard Sr, Wim jr en Marc jr. Met als core business werkzaamheden in de grond- weg en waterbouw voor overheid, aannemers, aannemingscombinaties en collega’s. Met de twintig vaste medewerkers, een vaste club van ZZP’ers en een modern machinepark voert Oostvliet alle werkzaamheden in de wijde omtrek van Zoeterwoude naar volle tevredenheid uit. 

www.oostvlietbv.nl

2 Volvo A30G knikdumpers voor Oostvliet BV uit Zoeterwoude2 Volvo A30G knikdumpers voor Oostvliet BV uit Zoeterwoude