Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L110G voor In ’t Hulst Ysselsteyn

Publicatiedatum: 18-06-2014 10:00
Met meer dan 80.000 uur Volvo wiellader ervaringen werd dit voorjaar de zesde Volvo wiellader, een L110G, begroet door Loonbedrijf In ’t Hulst bv uit Ysselsteyn.
Volvo L110G loaderVolvo L110G loader

Geert In ’t Hulst, Directeur: “Bij de start in 2001 zocht ik een wiellader. Ik had twee andere merken in gedachten maar toen ik bij Kuiken Heesch twee nieuwe Volvo L120D’s zag staan was ik meteen verkocht. Zo’n machine wilde ik ook hebben. Binnen twee dagen had ik de offerte in huis en een paar maanden later de eerste Volvo L120D. Toen ons loonbedrijf na vier jaar steeds meer vorm kreeg en er ook transportwerkzaamheden bij kwamen, kwamen de Volvo vrachtwagens ook. Volvo wieladers zijn beresterk, lekker zuinig, schakelen soepel en raken bijna niet versleten”.

“Vergelijk je deze nieuwe L110G met onze machines uit de C-,D-,E- en F-serie zie je toch grote verschillen. Zowel het design als het comfort. Door de volledig dekkende kunststof spatborden met verbreders over de voor- en achterwielen oogt de machine heel mooi. Volvo is als enige wiellader bovenin even sterk als onderin vanwege het speciale TP-laadframe. Een Volvo kan tegelijkertijd accelereren en een zware last tillen. Omdat we veel met grote rieken en hoogkiepbakken werken is dat gunstig. Door de juiste gewichtsverdeling kunnen de machinisten veilig werken. Ze werken graag met Volvo. De toegang tot de cabine is makkelijk, heel handig bij het vaak in- en uitstappen. De cabine is bovendien rustig, overzichtelijk en ruim. En heel goed zicht rondom. Omdat we veel werk verrichten voor twee champignoncompostbedrijven mag de machine geen olie lekken. Bij Volvo hoef je daar niet bang voor te zijn want de koeling van de machine is subliem. De assen worden zelfs niet heet na een hele dag draaien. Verder hebben we gekozen voor een Eurosteel snelwissel systeem 2000 klasse met vier haken en een Groeneveldt automatisch smeersysteem, vet 2, uitgevoerd in RVS. De elektrische bekabeling en onderzijde is behandeld met Dynoll. Een Volvo vergt gelukkig niet veel onderhoud. De kleine beurten doen we zelf, voor de grote beurten komt Jeroen van der Horst van Kuiken Veghel. De service en nazorg zijn prima en met Kees Vink, Salesmanager van Kuiken N.V. doe ik altijd prettig zaken. En mijn zoons zijn al net zo gek van Volvo als ik” sluit Geert af.

Geert In ’t Hulst heeft samen met zijn vrouw een gemengd agrarisch bedrijf. Daarnaast ging hij bij een loonbedrijf werken. Twee dagen in de week werkte Geert voor een champignoncompostbedrijf. Met een wiellader compost mengen, in dijken zetten en de stortbak vullen. Dat was het helemaal. Een uitdaging om te zorgen dat de kwaliteit van de compost zo goed mogelijk bleef. Toen het champignoncompostbedrijf ging uitbreidden zag Geert zijn kans schoon. Nu stelt Loonbedrijf In ’t Hulst bv met haar hardwerkende medewerkers alles in het werk om de klant optimaal van dienst te zijn. Iedere week is een uitdaging om het werk zo goed mogelijk te doen.

www.kuiken.nl

Volvo L110 G wiellader voor Loonbedrijf In ’t Hulst uit YsselsteynVolvo L110 G wiellader voor Loonbedrijf In ’t Hulst uit Ysselsteyn