Communicatie software Groen, Grond en Infra

Terra Select T6-E voor Eijva Nijkerkerveen

Publicatiedatum: 19-06-2014 07:30
Eijva handel-verhuur-loonwerk –grondwerken en sloopwerken uit Nijkerk kocht bij Van Bemmel machine import uit IJsselstein een Terra Select T6-E trommelzeef voor hun afdeling verhuur.
Terra Select T6-E zeefTerra Select T6-E zeef

Deze T6-E trommelzeef wordt aangedreven door een 3 cilinder Perkins dieselmotor van 3.300 cc gekoppeld aan een generator van 48 KVA . Alle transportbanden worden elektrisch aangedreven alsmede de bunkeraandrijving en de trommelaandrijving. De dieselmotor draait nog slechts 1.500 rpm en is de geluidsarmste en zuinigste ( 4-5 liter/uur) in zijn klasse. Een tweede voordeel is dat de machine ook direct aan het net gekoppeld kan worden , dus volledig elektrisch aangedreven( zonder diesel aggregaat). Zeker bij werken in bijvoorbeeld in een hal met stoffige omstandigheden is dit een absoluut voordeel!!!! De zeef is verder voorzien van een klein hydrauliek aggregaat voor het bedienen van de cilinderfuncties van de transportbanden en de steunpoten. De bunkerlengte is 4.000.mm en heeft een inhoud van 6m3 en alle transportbanden van 1.000.mm breed zijn gegalvaniseerd en uit 1 geheel.

In 1998 begonnen Mark Eijbergen en Sander van Valkenhoef samen een bedrijf in Landbouwmechanisatie en bestratingswerk, met wat loonwerk erbij. De één was goed in machines, de ander goed met machines. Twee jaar later konden zij een loonwerkbedrijf overnemen dat gericht was op loonwerk en grondverzet. Bij het opstarten van het huidige bedrijf begonnen zij destijds met 3 man vast personeel en daarnaast een handvol oproepkrachten. In de loop der jaren groeide het personeelsbestand uit naar meer dan 25 man personeel. In december 2006 is het bedrijf EIJVA Hoogland v.o.f. opgesplitst in EIJVA b.v. en EIJVA Werken b.v. Vanuit Eijva b.v. wordt de mechanisatie en de losse verhuur van machines gedaan voor zowel grote aannemers, agrariërs en particulieren. De losse verhuur tak is uitgebreid met een long reach kraan en roterende rupsdumpers. Daarnaast is er ook 3D GPS aangeschaft.

Vanuit EIJVA Werken b.v. wordt al het agrarische-, grond-, straat-, en cultuurtechnische werken gedaan voor zowel aannemers, agrariërs, waterschappen, gemeentes en particulieren. Per februari 2011 heeft Eijva er ook een bedrijfstak bij voor de biomassa industrie. Zij richten zich hierbij vooral op het verwerken van snoeihout en stobben wat door hoveniers en aannemers bij hen wordt gestort. Ook is er de mogelijkheid het groenafval op te laten halen.

www.eijva.nl

Terra Select T6-E trommelzeef voor Eijva BV uit NijkerkerveenTerra Select T6-E trommelzeef voor Eijva BV uit Nijkerkerveen