Communicatie software Groen, Grond en Infra

Atlas 160WSR en 180WSR voor VolkerRail Dordrecht

Publicatiedatum: 27-06-2014 07:50
Onlangs heeft VolkerRail uit Dordrecht wederom een nieuwe en zeer compleet uitgeruste Atlas 160WSR en 180WSR spoorwegkraan in gebruik genomen.
Atlas railkraanAtlas railkraan

Tijdens de TKD werd de sleutel door vertegenwoordiger Hans van Nes officieel overhandigd aan Jaap Reyneveld en Pedro Hoefnagels. De Atlas 160WSR is door de professionals van Hans van Driel uit Tiel voorzien van extra functies die het mogelijk maken om met specifieke spoorbouwuitrustingen te werken. Daarnaast is de machine o.a. voorzien  van een Atlas snelwissel, elektronische zwenkbegrenzing en verstelbare hoogtebegrenzing.

De Atlas 180WSR weegt ca. 22 ton en heeft een zuinige Tier 4i motor. Deze spoorkraan is o.a. uitgerust met een dubbele cabine, hoogte- en zwenkbegrenzing, slangbreukbeveiligingen, centrale smering, elektrische brandstofvulpomp, Widewall banden en de onderwagen heeft 2 steunpoten. Verder is de ATLAS 180WSR voorzien van LED-verlichting, zijn de hendels proportioneel bedienbaar en voldoet deze machine aan alle eisen en normen van VolkerRail. Leverancier Pat-Kruger heeft het LMB-systeem (Last Moment Bveiliging) opgebouwd. Het spooronderstel en de toebehoren zijn verzorgd door Van Tetering.

Met de strenge veiligheidseisen waar een bedrijf als VolkerRail iedere dag aan moet voldoen is een uitvoerige uitleg van de machines van groot belang. De instructiedag werd dan ook goed bezocht. Sinds de regels zijn veranderd en de spoorkranen niet meer in bedrijfskleuren mogen worden geleverd heeft Volker Rail nieuwe belettering aangebracht op de spoorkranen. Deze hebben dezelfde uitstraling als de rest van bedrijfsvoertuigen.

Traditioneel is VolkerRail een spooraannemer. De helft van de werkzaamheden heeft betrekking op onderhoud, de andere helft op aanleg voor nieuw spoor. In de loop der jaren heeft VolkerRail ook veel andere activiteiten op infrastructureel gebied ontwikkeld.
 

www.hansvandriel.nl/nl/nieuws/volkerrail-160wsr-180ws
www.volkerrail.nl

Atlas 160WSR en 180WSR Railrijdende mobiele graafmachines  voor VolkerRail DordrechtAtlas 160WSR en 180WSR Railrijdende mobiele graafmachines voor VolkerRail Dordrecht