Communicatie software Groen, Grond en Infra

Doornbos B&N reorganiseert Zutphen

Publicatiedatum: 04-05-2004 13:43
Met de plannen tot overplaatsing van de Komatsu werkplaats van Zutphen naar Rotterdam wil Doornbos B&N kosten besparen.
In zijn berichtgeving aan klanten, meldt directeur Rob Doornbos dat het in moeilijke tijden noodzakelijk is om kosten te beheersen en te sparen. Uit eigen boekenonderzoek is gebleken dat het instandhouden van twee complete werkplaatsen kostentechnisch behoorlijk veel kost, zeker nu de markten onder druk staan.

Vandaar het plan om de werkplaats van Doornbos B&N in Zutphen te sluiten en het belangrijkste deel van de (binnendienst) medewerkers over te plaatsen naar Rotterdam. Voor de buitendienstmonteurs verandert er nauwelijks iets. In Zutphen blijven vooralsnog het onderdelenmagazijn en de afdeling Serviceplanning gevestigd maar het lijkt voor de hand te liggen dat ook deze afdelingen op termijn worden overgeplaatst naar Rotterdam. De Komatsu klanten zullen niets merken van deze ingreep, meent Doornbos. Men streeft naar een adequate service-assistentie voor klanten in het werkgebied van regiobedrijf Zutphen en ook de vertrouwde buitendienstmonteurs blijven in hun werkgebieden actief.

Vooralsnog heeft de ondernemingsraad een negatief advies gegeven over de plannen maar het lijkt erop dat Doornbos zijn plannen doorzet om zijn bedrijf gezond te houden. Het sluiten van de vestiging Zutphen laat definitief het doek vallen over het roemruchte handelshuis Brinkmann & Niemeijer, ooit ook importeur van MF tractoren en - tot eind tachtiger jaren - zelfstandig actief. Doornbos kocht B&N na een faillissement. Doornbos is ook actief als importeur voor Komatsu grondverzetmachines en compact bouwmaterieel in Belgie.