Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu D37PXi-23 bulldozer voor Damsteegt Oud Alblas

Publicatiedatum: 10-07-2014 07:40
Recent introduceerde Komatsu de nieuwe D37PXi-23 bulldozer met het innovatieve Komatsu intelligent Machine Control. De firma G.M. Damsteegt uit Oud Alblas nam als eerste in Europa deze nieuwe machine in ontvangst uit handen van Arjen Uijtewaal, Account Manager bij BIA bv.
Komatsu D37PXi-23Komatsu D37PXi-23

De nieuwe Komatsu bulldozer werd door Leo de Heus van G.M. Damsteegt in ontvangst genomen op een werk in De Kwakel. Het unieke intelligent Machine Control systeem van Komatsu biedt de machine een optimale nauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie. Met deze uitbreiding beschikt G.M. Damsteegt inmiddels over twee Komatsu-bulldozers in haar verhuurvloot; een D37PXi-23, een D61PX-23. Binnenkort zal nog een nieuwe Komatsu D61PXi-23 met intelligent Machine Control worden geleverd.

Leo de Heus: “De nieuwe D37PXi-23 is een zeer fijne machine. De besturing van de machine is licht en de joysticks liggen prettig in de hand. Na het bevestigen van de monitor en het kalibreren van het intelligent Machine Control systeem is de machine direct gereed, wat een groot voordeel is ten opzichte van het installeren van de masten bij een regulier GPS-systeem.“

Voor G.M. Damsteegt is deze bulldozer uitgerust met een extra omvormer en 27mc bakje, een automatisch vetsmeersysteem, brandstofvulpomp, originele ripper en een Fresh Filter overdruksysteem.

Raf Cools, General Manager Benelux bij BIA: “Wij zijn erg blij met deze Europese primeur bij G.M. Damsteegt.  De interesse in de markt voor deze intelligent Machine Control technologie is trouwens groot en op korte tijd zijn er in de Benelux al meerdere D61PXi-23’s en een D37PXi-23 geleverd. In de herfst van dit jaar verwacht BIA bovendien de lancering van de nieuwe Komatsu 21 tons PC210LCi-10 rupsgraafmachines in de Benelux.  Samengevat bevestigt Komatsu met het intelligent Machine Control Systeem alvast haar technologisch ‘dantotsu’ leiderschap”.
 

www.gmdamsteegt.nl

Komatsu D37 PXi-23 bulldozer voor Damsteegt uit Oud AlblasKomatsu D37 PXi-23 bulldozer voor Damsteegt uit Oud Alblas