Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu HM300-3 knikdumper voor Heros Sluiskil

Publicatiedatum: 11-08-2014 12:20
Komatsu-importeur BIA bv heeft bij Heros in Sluiskil een nieuwe Komatsu HM300-3 knikdumper geleverd. Naast drie Komatsu-wielladers – twee WA480LC-6’s en een WA500-6 - is deze knikdumper nu de vierde Komatsu in de vloot van Heros.
Komatsu HM300-3Komatsu HM300-3

Peter David, verantwoordelijke Inkoop Materieel bij Heros: “Wij hebben veel vertrouwen in de kwalitatief hoogwaardige machines van Komatsu. Ook de uitstekende service van BIA bv en L. Timmerman & Zn. als serviceverlenende Komatsu-dealer in Zeeland bieden de zekerheid die wij nodig hebben bij het draaien in ploegendienst waarbij de machines vele draaiuren per jaar maken.”

De HM300-3 weegt circa 52 ton, heeft een laadvermogen van 28,1 ton en een maximale rijsnelheid van 58,6 km/h. Het unieke tractiesysteem van Komatsu zorgt automatisch voor een optimale tractie. Het elektronisch gestuurde transmissiesysteem biedt zes automatische versnellingen die zonder schokken of koppelverlies bij het schakelen worden overgebracht. Met minimale inspanning voor de chauffeur zorgt dit ervoor dat de lading in de laadbak blijft en daarmee optimale productiviteit. De lage laadhoogte van slechts 2.820 mm zorgt voor makkelijk laden door graafmachines van 30 tot 60 ton of wielladers van 4,5 m3 tot 6,8 m3
 
De nieuwe Komatsu HM300-3 van Heros wordt ingezet om diverse producten over het terrein te transporteren en in de depots te storten, waaronder voornamelijk AEC-bodemas wat de kernactiviteit is van Heros Sluiskil. Dit steenachtig materiaal blijft over na verbranding van afval in een Afval Energie Centrale (AEC). In totaal verwerkt Heros Sluiskil jaarlijks circa 600.000 ton van dit materiaal.

Raf Cools, General Manager Benelux bij BIA: “We zijn er zeker van dat de nieuwe Komatsu HM300 met succes zijn steentje bij zal dragen bij Heros. De machine is sterk en presteert onder alle omstandigheden. De HM300-3 is modern, betrouwbaar, brandstofzuinig en biedt veel comfort aan de bestuurder. Dit betekent een optimale productiviteit en lage operationele kosten gedurende de lange levensduur van de machine.”

 

netherlands.biagroup.com
www.heros.nl

Komatsu HM 300-3 knikdumper voor Heros SluiskilKomatsu HM 300-3 knikdumper voor Heros Sluiskil