Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW140D voor Slager Loppersum

Publicatiedatum: 05-09-2014 11:30
Loonbedrijf Tonnis Slager in Loppersum kiest opnieuw voor een Volvo mobiele graafmachine. De stoere en rijk uitgeruste Volvo EW140D voldoet ruimschoots aan de verwachtingen.
Volvo EW140DVolvo EW140D

“De nieuwe vijftien ton ’s wielgraafmachine past qua gewicht heel goed bij de dagelijkse grondwerkzaamheden” vertelt Tonnis Slager, eigenaar van Loonbedrijf Tonnis Slager. ”Het is een mooie en krachtige machine en keurig afgewerkt. Het is goed toeven in de Volvo CareCab met overdruk. Door de aangepaste stoel is het zitcomfort perfect, het is heerlijk stil en het zicht rondom is buitengewoon goed. De krachtige Volvo 4-cilinder commonrail, 4.1 liter watergekoelde, turbo dieselmotor met luchtgekoelde intercooler, die voldoet aan de Stage3B emissie eisen, heeft met een motorvermogen van 105kW/143pk bij 2.000 tpm genoeg power. Door de Eco-mode maak ik veel minder toeren (1650 tpm) maar heb meer dan genoeg capaciteit. Daardoor en door de automatische motorafslag een veel gunstiger brandstofverbruik. Dat betaalt zich direct terug. Ik rijd van opdracht naar opdracht en bespaar met de Volvo EW140D minstens drie liter brandstof per uur. Met de gedeelde giek van 4.70 meter, hydraulisch verstelbaar en een knik arm van 2.45 meter is het bereik groot genoeg. De Volvo EW140D is met extra’s als automatische graafrem, Boom Suspension System, LED verlichting, standkachel en automatische vetsmering een complete machine. Super blij ben ik met het Steelwrist X18 draaikantelstuk met steelwrist hendels in combinatie met CDC besturing. Dat werkt zo mooi en soepel en maakt het werken prettig en heel ontspannen”.

“Omdat ik van plan ben jarenlang zorgeloos te kunnen draaien met deze EW140D heb ik een Customer Service Agreement ‘Silver inclusief olie’ afgesloten. Nu hoef ik me nergens zorgen over te maken. Kuikenmonteur Freddy Fokkens, die meegeholpen heeft om de machine op te bouwen, weet precies hoe de machine in elkaar steekt. Is er iets dan heeft hij direct een antwoord. Daarom heb ik ook niet naar een ander merk gekeken maar weer voor Volvo en Kuiken gekozen. Goede service en top monteurs zijn belangrijk. Ook de flexibele werktijden van Kuiken passen mij wonderwel. Door CareTrack krijg ik voldoende informatie en Kuiken kijkt mee, dat is een prettig gevoel. Daardoor geen stilstand in drukke tijden maar onderhoud wanneer het mij het beste uitkomt. Ideaal”, rondt Tonnis af.

Tonnis heeft het vak geleerd bij zijn vader Jan Slager. Daar draaide hij op een Volvo. Acht jaar geleden begon Tonnis als zzp’ er en kocht zelf een Volvo. Tonnis verhuurt zichzelf met machine en voert veel werken uit voor Wieringa Bedum. Momenteel is hij bezig voor Aannemersbedrijf De Boer & De Groot om in Niekerk een houten loopbrug te plaatsen. Alle werkzaamheden zijn verschillend van aard. Grondwerken, rioleringswerken, wegenbouw, bruggenbouw maar ook agrarisch loonwerk worden door Tonnis Slager in de wijde omgeving van Loppersum vakkundig uitgevoerd.

www.kuiken.nl
www.loonbedrijftslager.nl

Volvo EW 140 D bandenkraan voor  Loonbedrijf Tonnis Slager uit LoppersumVolvo EW 140 D bandenkraan voor Loonbedrijf Tonnis Slager uit Loppersum