Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW160D voor Mechielsen Oldehove

Publicatiedatum: 24-09-2014 07:25
Allereerste nieuwe Volvo kraan doet zijn intrede bij Mechielsen Oldehove BV in Oldehove. Na vijfentwintig Volvo wielladers en één gebruikte graafmachine kozen Cor en Leo Mechielsen nu ook voor een gloednieuwe Volvo graafmachine.
Volvo EW160DVolvo EW160D

“De demo pakte heel goed uit” vertelt Leo “Peter had alles keurig voorbereid. Onze machinisten kregen helder uitleg en hadden al snel een klik met de Volvo graafmachine. Wij als Directie ook. Door de jarenlange ervaring weet je wat je hebt aan Kuiken, Volvo en Peter. De vertrouwensbasis is uitstekend. Daar kun je dan op voortborduren. De mobiele kraan gaat direct naar de Noordoostpolder. Dan kan hij laten zien waarvoor hij onder meer is aangekocht, suikerbieten laden, vierentwintig uur per dag minstens 110 dagen achtereen. Een drukke periode voor onze machinisten. Daarom is het van groot belang dat ze goed gereedschap hebben. Want een tevreden machinist verzet meer werk. Met deze Volvo hebben we een goede keus gemaakt dat weet ik nu al. De Volvo CareCab voldoet aan de actuele Rops-eisen en nodigt uit om te werken. De overdrukcabine heeft een prima zicht rondom, getint glas en heel veel beenruimte, een prima luchtfiltering en klimaatbeheersing. De standkachel met timer zorgt voor een warme ontvangst in barre tijden. Door de extra lampen en de achteruitkijk camera is het zicht rondom optimaal De sterke EW160D heeft een eigen gewicht van 16.600 kg en is voorzien van een parallelblad voor en poten achter voor nog meer stabiliteit en rustiger werken. Het ECO-pedaal en de automatische motorafslag zorgen er voor dat de brandstofrekening binnen de perken blijft. Onderhoud plannen we in door CareTrack uit te lezen. Groot voordeel is dat de machine erg compact is wat het vervoer vergemakkelijkt. In no-time staat de machine op een van onze opleggers en kan aan de volgende klus beginnen. Voor de praktijkervaring geef ik graag het woord aan Iete Renkema onze vaste machinist op de nieuwe Volvo EW160D”. besluit Leo.

De overstap naar Volvo was voor Iete Renkema niet moeilijk want na amper drie dagen is hij al helemaal gewend. “De bediening is iets anders maar er zijn veel pluspunten. De machine draait licht en heeft een prima zicht rondom. Alles is keurig afgewerkt en zit op de juiste plaats. Nu draai ik lange dagen maar dat kan me geen biet schelen, het is ontspannen werken in de ruime en luxe cabine. Handig is ook dat met één druk op de knop de poten en het parallelblad inklappen. De twee extra grote dieseltanks zijn op een logische plek opgebouwd zodat het tanken makkelijk gaat. Al met al een goede overstap, ik heb nu een pracht machine waar ik vast lang plezier van zal hebben”.

Sinds de oprichting in 1963 door Jan Mechielsen heeft het bedrijf zich voortdurend ontwikkeld en vernieuwd en is onder leiding van de zonen Cor en Leo uitgegroeid tot een all-round concern met een veelzijdig aanbod. Mechielsen Oldehove BV levert in heel Nederland en Duitsland werk dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Met haar zestig gemotiveerde en deskundige medewerkers is Mechielsen actief in loon- en grondverzet, verhuur van materialen en zand- en grind.

www.mechielsen.nl
www.kuiken.nl

Volvo EW160 D mobiele graafmachine voor Mechielsen BV uit OldenhoveVolvo EW160 D mobiele graafmachine voor Mechielsen BV uit Oldenhove