Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L70G en L30GS voor Coremans in Breda

Publicatiedatum: 09-10-2014 07:05
Onlangs werden aan de Sprundelsebaan in Breda bij Gebr. Coremans Grondwerken B.V. een Volvo L70G en een L30GS wiellader afgeleverd.
 Volvo L30GS Volvo L30GS

Jürgen de Jong, Directeur, is opgetogen over Volvo en Kuiken. “Omdat we lang willen draaien met onze machines kiezen we voor kwaliteit. Volvo is kwaliteit, is degelijk en heeft een goede naam verworven net als Kuiken N.V.. De productie ten opzichte van de kosten per draaiuur en de prijs-kwaliteitverhouding is zeer gunstig. Net als het onderhoudsplaatje. Maar ook wat ziet de buitenwacht graag en wat is de voorkeur van de machinist, allemaal zaken die meespelen. Daarom weer Volvo. Alexander Beers, Sales Manager, heeft ons goed geadviseerd. Bij het overslaan van een serie zie je wat er tussentijds weer is verbeterd. Het design is prachtig en het comfort in de cabine is verbazend. Alles zit op de juiste plaats en is ergonomisch ingericht. Onze machinist Bert Hermes, die op de Volvo L30GS draait, was aangenaam verrast. De nieuwe Volvo L70G wordt verhuurt zonder machinist en draait bij Indaver Groencompost B.V. te Rotterdam. De ontvangst was buitengewoon goed want ook bij Indaver zijn én de uitvoerders én de machinisten gecharmeerd van Volvo”.

De Volvo L70G rijdt bij Indaver dagelijks de tunnels vol met compost, leegt en vult vrachtwagens. Een snelle en wendbare machine vooral in kleine ruimtes. De Volvo CareCab heeft een laag geluids- en trillingsniveau en het rijcomfort is mede door het Boom Suspension System – B.S.S.- formidabel. Het zicht vanuit de luxe overdrukcabine is uitstekend mede door de achteruitkijk camera, inclusief kleuren monitor. De vele werklampen (LED) werpen voldoende licht op de werkzaamheden. De automatische motorafslag en het EcoPedal zorgen voor economisch werken. Ook is er een Verachtert hydraulische snel sluiting 2000 SW2006 en een TransElektro overdruksignalering met sensor gemonteerd.

“Op het project van Heijmans Wegen BV aan het Hekven in Breda voeren wij werkzaamheden uit in onderaanneming waarbij Arjen Coremans de werkzaamheden aanstuurt en coördineert. Hier is de Volvo L30G met het GPS gestuurd egalisatieblad met machinist Bert druk in de weer met de voorbereidingen voor de aanleg van een af- en oprit ter ontsluiting van het bedrijventerrein Emer Noord. Een handige machine, breed inzetbaar, vooral binnen de bebouwde kom. De compacte wiellader voldoet net als zijn grote broer aan de Stage 3B emissie-eisen. De machine is uitgerust met een Sitech Trimble GPS besturing voor nauwkeurig werken. En voorzien van automatische vetsmering, BSS lastcompensator, automatische motorafslag, vierde hydraulische functie en elektrische voorbereiding aan de voorzijde t.b.v. de stenentrommel. Ik weet zeker dat we jaren vooruit kunnen met deze machines. We hebben nooit veel omkijken naar onze Volvo’ s. Het onderhoud hebben we in eigen beheer maar Kuiken Numansdorp staat altijd voor ons klaar” besluit Jürgen.

Het familiebedrijf is opgericht door de heer A.A. Coremans als loonbedrijf. De tweede en derde generatie is in zijn voetsporen getreden en thans actief in GWW, recycling, loonwerk en verhuur van machines. Met ruim vijfenzestig medewerkers en daarnaast het inhuren van zzp’ ers heeft Coremans Grondverzet B.V. de kennis en het materiaal in huis om alle werkzaamheden bekwaam uit te voeren.

www.coremans.com

 Volvo L70G en L30GS voor Coremans in Breda Volvo L70G en L30GS voor Coremans in Breda