Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu HB215LC-2 hybride voor Van Schaik Harmelen

Publicatiedatum: 20-10-2014 07:10
Komatsu-importeur BIA heeft onlangs bij Van Schaik Machineverhuur BV in Harmelen een nieuwe Komatsu HB215LC-2 hybride rupsgraafmachine afgeleverd.
Komatsu HB215LC-2Komatsu HB215LC-2

De HB215LC-2 is de derde generatie hybride machine van Komatsu en werd in mei 2014 gelanceerd op de Europese markt. De machine weegt zo’n 22,5 ton en beschikt over een motor die voldoet aan de Stage IIIB emissie-eisen.

Peter van Schaik: “De keuze is op deze machine gevallen om milieutechnische redenen en voor het groene imago van mijn bedrijf. Met het oog op de toekomst is deze machine een aanwinst in het kader van CO2 footprint en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierdoor zullen wij een betere positie krijgen bij inschrijvingen en aanbestedingen. Omdat de machine in de MIA/Vamil is opgenomen is de machine zeer aantrekkelijk in aanschaf en zijn de opbrengsten van de machine sneller zichtbaar in de onderneming.”

Naast de zeer complete basisuitrusting van deze machine zijn er diverse extra opties geleverd. Denk hierbij aan een hydraulische snelwissel van Verachtert inclusief 12,5 tons lasthaak, een treeplank, een overdruksysteem, omschakeling bakcylinder voor verlenggiek, verzwaarde gereedschapskist in de onderwagen en een 27MC zendbak met omvormer.  

De nieuwe machine werd door Van Schaik Machineverhuur BV als eerste ingezet op een werk om bomen te rooien voor het aanleggen van een ecoduct. Hierbij maakt de machine veel zwenkbewegingen waaruit energie wordt geregenereerd en er een aanzienlijke brandstofbesparing kan worden gerealiseerd ten opzichte van de al zeer brandstofzuinige conventionele Komatsu-machines.

Marcel de Vries, Account Manager BIA: “We zien dat er voor de hybride technologie van Komatsu veel aandacht is in Nederland. We kunnen daarbij bouwen op de vorige generatie HB215LC-1, die reeds succesvol is en zich heeft bewezen bij verschillende bedrijven. In korte tijd zijn er nu dan ook al verschillende HB215LC-2’s verkocht. Er zijn vele argumenten om dit snelle succes te verklaren. Denk hierbij aan Total Cost of Ownership, subsidies, reductie van brandstofverbruik en het verhogen van kansen bij aanbestedingen dat zorgt voor een goede werkbezetting van deze machine.”

www.ncvanschaik.nl

Komatsu HB215LC-2 hybride rupsgraafmachine voor Van Schaik uit HarmelenKomatsu HB215LC-2 hybride rupsgraafmachine voor Van Schaik uit Harmelen