Communicatie software Groen, Grond en Infra

Jenz BA 725 D verkleiningsmachine voor Kurstjens Grubbenvorst

Publicatiedatum: 21-10-2014 07:35
Van Bemmel machine import uit IJsselstein leverde onlangs een nieuwe JENZ BA 725 D verkleiningsmachine bij Kurstjens in Grubbenvorst, voor de verwerking van groenafval tot compost en biomassa.
Jenz BA 725 DJenz BA 725 D

Deze JENZ BA 725 D is uitgerust met een Mercedes Benz dieselmotor type: OM 460 LA – 6 cyl. 375 kW/510 pk. Euro 3B./(Tier4) en is verder uitgevoerd met: Twin Gear dubbele aandrijving van de rotor en de verzwaarde rotor en hamers, een hydraulisch op- en neerklapbare invoertrechter, een 5.850 mm lange afvoertransportband (afwerphoogte 4.700 mm), een hydraulisch verstelbaar onderplaat welke is uitgerust met zeefdekken en natuurlijk de hydraulische rijaandrijving (afstandsbediening) tot 300 mtr/uur.

De nieuwe JENZ BA 720 D bij Kurstjens, is zowel een snel draaiende als een semi- langzaam draaiende verkleiningsmachine. Door de “Twin Gear” aandrijving kan de rotor naar keuze 1.000 omw/min (snel) of 526 omw/min draaien (langzaam) hierdoor kan deze 2 in 1 machine alle voorkomende materialen optimaal verkleinen. Biomassa zal met 526 toeren goed/mooi verkleind worden en de machine maakt dan weinig fijn materiaal, dit geldt ook voor sloophout, maar andere materialen, zoals bijv. groenafval enz. verkleinen tot een fijn product, dan zal de rotor met 1.000 toeren draaien. Om een goed eindproduct te maken, heeft de JENZ 2 zeefdekken, welke eenvoudig gewisseld kunnen worden en afhankelijk van de openingen van deze zeefdekken wordt het juiste eindproduct gemaakt. Doordat de draairichting van de rotor naar beneden is, kan zelfs met geopende zeefkorf gedraaid worden. JENZ heeft nu ook vaste hamers i.p.v. de slingerhamers. Deze hamers verkleinen beter (meer efficiënt) en hebben een veel langere levensduur (stand tijd)

Kurstjens Grubbenvorst is een modern bedrijf in Grubbenvorst. Met grondwerk, loonwerk, recycling en transport als hoofdactiviteiten. 

www.kurstjensbv.nl

Jenz BA725D verkleiningsmachine voor Kurstjens GrubbenvorstJenz BA725D verkleiningsmachine voor Kurstjens Grubbenvorst