Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L180H wiellader voor Mibau Amsterdam

Publicatiedatum: 19-11-2014 08:45
Mibau Nederland B.V., opslaglocatie Amsterdam, kiest voor een Volvo wiellader L180H. Moederbedrijf Mibau Baustoffhandel GmbH is tevreden over Volvo en adviseerde daarom dochter Mibau Nederland om ook een Volvo aan te schaffen.
Volvo  L180H Volvo L180H

“Voor de aankoop van onze nieuwe wiellader” vertelt Frank Holzapfel, vestigingsmanager, “kregen we goede raad vanuit ons hoofdkantoor in Cadenberge. Daar draait al jarenlang een Volvo L180 tot grote tevredenheid. Hun advies was dan ook om een Volvo L180H aan te schaffen want de Volvo L180 heeft precies de juiste gewichtsklasse en is daardoor het meest geschikt voor onze werkzaamheden. Mibau exploiteert een aantal steengroeven waaronder de grootste in Europa. Met eigen zelf lossende zeeschepen wordt onder meer Amsterdam bevoorraad met Noorse steenslag die bestemd is voor wegen- beton- en spoorbouw. De Volvo L180H wordt dagelijks ingezet en laadt de vele vrachtwagens en binnenschepen in een handomdraai. De omstandigheden zijn zwaar maar de Volvo L180H heeft daar geen problemen mee. Hij functioneert prima en qua arbeidsomstandigheden is het een super veilige machine. Alle technieken zijn voorhanden en zitten daar waar ze moeten zitten. De machine heeft een goede stabiliteit en met de forse bak - type rehandling- van 6000 liter, wordt een snelle cycli gehaald. Er is ook een OptiShift transmissie - Lock-Up van de koppelomvormer en Reverse bij Braking (RBB) – opgebouwd, die in combinatie met de zuinige schone Volvo D13J 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor (stage IV – final step) en de automatische motorafslag zorgen voor reductie van brandstof. Het CareTrack systeem maakt het ons makkelijk om onderhoud in te plannen. Van deze aankoop krijgen we geen spijt, een stoere machine en een uitstekende trajectbegeleiding door Sales Manager Duco Pater”, rondt Frank af.

Machinist Stefan Officier is al net zo enthousiast als Frank. Komende van een ander merk was hij binnen de kortste keren gewend aan de Volvo en wil zeker niet weer terug. “Er is niks mis met deze Volvo, een hele voortuitgang. Alles steekt ergonomisch goed in elkaar en hij is uitermate comfortabel. Ook was ik verbaasd over het lage geluidsniveau in de luxe overdrukcabine. En dan het zicht rondom, dat is briljant. Vanaf het begin heb ik mezelf verplicht om alleen maar de CDC (Comfort Drive Control) besturing te gebruiken, dat was wel even wennen, maar nu werkt het fantastisch. De hele dag schepen en vrachtwagens laden is nog mooier geworden”, vindt Stefan.

Mibau onderhoudt, al langer dan vijfentwintig jaar, vijftig opslaglocaties in Europa. Vanuit hun steengroeven wordt jaarlijks 10-12 miljoen ton steenmaterialen geproduceerd en naar de eigen opslaglocaties in Europa geëxporteerd. Eigen zeeschepen zorgen ervoor dat de producten snel op de plaats van bestemming aankomen en vanuit de opslaglocaties verspreid worden in Nederland en daarbuiten.

www.kuiken.nl

Volvo  L180 H wiellader voor Mibau Nederland B.V. in AmsterdamVolvo L180 H wiellader voor Mibau Nederland B.V. in Amsterdam