Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW140D en EC250EL voor Schadenberg Hem

Publicatiedatum: 02-12-2014 07:15
Onlangs heeft Schadenberg B.V. uit Hem een nieuwe Volvo EW140D mobiele graafmachines en een Volvo EC250EL rupsgraafmachine geleverd gekregen.
Volvo EC250ELVolvo EC250EL

“De markt is aan het veranderen en de werken worden veel complexer zodoende  wordt er ook meer van ons verwacht.” begint Hans Schadenberg, Technisch Directeur. “Heel vaak vraagt de klant om een totaaloplossing, dat betekent dat we een kwalitatief goed en solide machinepark moeten hebben. Omdat er dit jaar twee graafmachines vervangen moesten worden hebben we gezocht naar graafmachines die het beste bij ons bedrijfsprofiel passen. Volvo en Kuiken kennen we goed omdat we al jaren werken met Volvo wielladers. Ze zijn zuinig en de CO2 uitstoot is laag. Omdat we hoge eisen stellen aan het milieu, energiebewust omgaan met onze bedrijfsvoering en duurzaam werken (CO2 prestatieladder)  was dat een van de redenen om te kijken of de Volvo graafmachines ook passen in ons bedrijfsprofiel. In samenspraak met Ger Kleine, Sales Manager van Kuiken N.V. hebben we het hele traject doorlopen en kwamen tot de conclusie dat Volvo precies past in het plaatje van ‘Green Efficiency’. Ger  adviseerde ons om te kiezen voor een EW140D en EC250EL. Deze machines kunnen zich prima manifesteren in het huidige marktsegment met de juiste gewichtsklasse voor al onze werkzaamheden. Ze zijn voorzien van zuinige Volvo watergekoelde turbo dieselmotoren en voldoen  natuurlijk aan de Stage4 emissie-eisen. Maar niet minder belangrijk is de Eco-mode die bijdraagt aan een hogere capaciteit en een veel lager brandstofgebruik wat resulteert in minder CO2 uitstoot. Dat is ons doel, daar gaan we voor”.

De vaste machinisten, Adrie Veken op de EW140D en Bouke Schadenberg op de EC250EL, zijn blij met de keuze voor Volvo. De machines werken mooi af en het zit aangenaam in de ruime stille cabine. De machines vullen elkaar prachtig aan. Bouke komt als eerste en maakt met zijn Volvo EC250 een terrein voor woningbouwlocaties bouwrijp. De EC250 heeft een verlengde lepelsteel  en in combinatie met het  Leica GPS systeem is de klus snel geklaard. Dan komt Adrie in actie met zijn EW140D om het terrein woonrijp te maken waarbij de Eurosteel hydraulische snel wissel RT40 (hydraulisch kantel- en roteerbaar ) hem een handje helpt.  De machines zijn geknipt voor beide takken van sport en de machinisten weten zeker dat ze nog  heel lang plezier zullen hebben van deze nieuwe Volvo’ s.

“We leggen graag de aftersales in handen van de Kuiken monteurs, daarom hebben we voor structureel onderhoud een ‘Kuiken Total Care Agreement’ afgesloten”, vervolgt Hans “ Nu wordt alles goed geregeld, zelfs de olie wordt afgevoerd. Kuiken neemt ons zo veel werk uit handen, hoe makkelijk kan het gaan. We lezen de machines uit met CareTrack en plannen onderhoud in wanneer het ons past. Prima overeenkomst en wij kunnen doen waar wij goed in zijn”.

Het hechte familiebedrijf Schadenberg B.V. in Hem is in 1976 opgericht door vader en moeder Schadenberg. De Schadenberg Groep, onder leiding van de directeuren Janne van Excel en Hans Schadenberg, is actief in grond- weg- en waterbouw, dakwerken, groene gevels, daktuinen en projectontwikkeling. Met de vijfentachtig gedreven en vakkundige medewerkers worden alle projecten in de kop van Noord-Holland snel en efficiënt uitgevoerd.

www.schadenberg.nl

Volvo EW 140 D mobiele graafmachine voor Schadenberg uit HemVolvo EW 140 D mobiele graafmachine voor Schadenberg uit Hem