Communicatie software Groen, Grond en Infra

8 Hitachi machines voor Van den Maagdenberg Hoeven

Publicatiedatum: 27-01-2015 07:55
Vrijdag 16 januari werd de 7de Hitachi rupsgraafmachine uitgeleverd, een ZX350LC-5 bij Gebr. Van den Maagdenberg uit Hoeven. De 8ste, en laatste machine, is een ZX470LCH-5 die waarschijnlijk ook nog deze maand uitgeleverd zal gaan worden.
8 Hitachi machines8 Hitachi machines

2014 was een memorabel jaar voor Gebr. Van den Maagdenberg uit Hoeven. Het bedrijf bestond 75 jaar en ze hebben in 2014 ook 8 nieuwe Hitachi machines gekocht. Vrijdag 16 januari werd het 75-jarig bestaan uitgebreid gevierd met zo’n 400 genodigden, waarbij de bezoekers natuurlijk het hele bedrijf konden bekijken. Hitachi feliciteert Gebr. Van den Maagdenberg natuurlijk hartelijk met dit heuglijke feit.

De 8 nieuwe machines die het afgelopen jaar bij Hitachi gekocht zijn, zijn allemaal rupsgraafmachines, te weten:
2 x Hitachi ZX210LC-5
1 x Hitachi ZX250LC-5
3 x Hitachi ZX350LC-5
2 x Hitachi ZX470LCH-5

De meest in het oog springende machine van deze 8, is de ZX470LCH-5, die al uitgeleverd is, met een 15 meter front. In het grote machinepark van deze klant zijn nu in totaal al twaalf ZX-5 machines in verschillende types te vinden.  De machines worden volgens de Van den Maagdenberg standaard geleverd. Dat betekent naast de standaard hydraulische functies zijn de machines ook voorzien van een hydraulische snelwissel ,bakcilinder/voetpedaal schakeling en een voorbereiding voor een vacuüminstallatie. Verder extra werklampen op de cabine en boom , 12 volt aansluiting op de arm en overdrukvoorbereiding op de cabine, centraal smeersysteem en loopbordessen met handrail rondom. Tussen de rupsen bevindt zich ook nog een gereedschapskist.  Op dit moment zijn er ook een aantal nieuwe machines uit deze reeks direct ingezet op een pijpleidingtrace in Frankrijk.

De grootste uit deze reeks is de Hitachi ZX470LC-5 met 15 meter front. Deze machine is ook naast de standaard hydraulisch functies voorzien van de opties zoals eerder zijn genoemd. Het standaard front is verlengd tot een lengte van 15 meter tot de bakpen, het ballastgewicht is verzwaard met 4000 kg. Op de arm zijn 2 extra werklampen gemonteerd en zijn de standaard trap en relingen ingekort om de transporthoogte te verlagen. Verder zijn er nog extra relingen gemaakt ter hoogte van de motorkap voor een goede bereikbaarheid van de GPS ontvangers achter op het ballastgewicht. De machine is voorzien van een bouwlaser GPS systeem.

Gebr. van den Maagdenberg is een familiebedrijf dat in 75 jaar geleden in 1939 is opgericht door Willem van den Maagdenberg. Na zijn zonen Jan, Frans en Toon staat nu de derde generatie met Wim aan het roer van het familiebedrijf. Het bedrijf is naast grondwerk voornamelijk bekend van de pijpleiding, hun werkgebied blijft niet binnen de Nederlandse grenzen, maar Gebr. Van den Maagdenberg werkt voor haar opdrachtgevers waar nodig door heel Europa. Van den Maagdenberg kan al zijn machines zelf verzetten. Hiervoor hebben zij een 4-assige vrachtwagen met een 4-assige dieplader. Het laadvermogen van de combinatie is 55 ton.

www.maagdenberghoeven.nl
www.hcme.nl

Hitachi ZX470LCH-5 met 15 mtr giek voor Gebr vd Maagdenberg Grondwerk en Verhuurbedrijf uit  HoevenHitachi ZX470LCH-5 met 15 mtr giek voor Gebr vd Maagdenberg Grondwerk en Verhuurbedrijf uit Hoeven