Communicatie software Groen, Grond en Infra

Gemiste kans

Publicatiedatum: 14-05-2004 23:12
Het Vianed symposium over 'kopen of huren' was goed bezocht.
Op elke hoek van de straat te huurOp elke hoek van de straat te huur
Jammer alleen dat de sprekers onvoldoende op elkaar aansloten qua thematiek. Jammer voor de organisatoren die er hun best op gedaan hadden. Waar de heer G. Aerts van Rasenberg overtuigend pleitte voor het kopen en zelf beheren van materieel en daarvoor met goede argumenten kwam, vergat Pierre Boels Jr. van de gelijknamige verhuurgigant om de bal voor zichzelf op de stip te leggen.

Zijn betoog was weliswaar een interessante bedrijfspresentatie maar de aanwezige aannemers kregen weinig argumentatie om het inhuren van materieel sterker te overwegen. Het bleef een beetje hangen op egomarketing in plaats van het vertalen van argumenten naar potentiele klanten. En dat is jammer.

Toen vervolgens dagvoorzitter en spreker Inne Bontekoe zijn publiek tracteerde op zeer ingewikkelde rekenmodellen en computerprogramma's, haakten er al heel wat aannemers af om 'buiten te gaan spelen'. Terwijl Bontekoe juist wel trachtte de noodzaak tot rationele overwegingen maken te benadrukken. In de komende BMB gaan we dieper in op de interessante onderwerpen van het symposium.
Maar in deze configuratie meestal alleen te koop...Maar in deze configuratie meestal alleen te koop...