Communicatie software Groen, Grond en Infra

Van Laecke Group verbreedt recyclingleveringsprogramma met TEE

Publicatiedatum: 06-02-2015 10:00
VAN LAECKE group uit Zedelgem biedt een zeer complete productlijn in de recyclingmachines aan. Met Terex Enviromental Equipment (TEE) breidt deze groep haar aanbod verder uit.
Terex Big Grinder 640Terex Big Grinder 640

De Van Laecke group bestaat o.m. uit Marcom BVBA uit Zedelgem België én Van Bemmel Machine import BV uit Ijsselstein Nederland. Deze bedrijven zijn in de recyclingwereld reeds zeer bekend met de breek- en zeefinstallaties van Terex Finlay en Portafill en de zeefbakken van Allu.

Ook de hout,- & afvalrecyclagemachines van Jenz en Haas behoren tot het gamma, evenals de Terra Select trommelzeven, Backhus omzetmachines, Edge transportbanden, Westeria windzifters en de Terex Washing Systems (TWS) wasinstallaties.

Door de nieuwe lijn van TEE richt het bedrijf zich nog meer op de productiebedrijven van biomassa, afvalverwerking en de (hout)verkleinings- en composteringswereld in de Benelux.

Met het oog op een potentiële wereldmarkt van bijna 1 miljard per jaar in biomassa, compostering en (hout)verkleining besloot Terex te investeren in de Terex Environmetal Equipment (TEE). Met het in 2011 overgenomen Amerikaanse Woodsman werd de eerste stap gezet door Terex in de biomassa, (hout)verkleining- en compostering markt. Nu ruim 3 jaar later is Terex Enviromental Equipment dé naam die wereldwijd gevoerd wordt voor de complete lijn machines die speciaal gebouwd zijn voor deze industrie.

Conor Hegarty, Sales manager TEE over de benoeming:

TEE is verheugd aan te kondigen dat ze de Van Laecke group hebben aangewezen als hun exclusieve distributeur voor de BENELUX.
Dit is de laatste in een reeks van nieuwe dealer afspraken over de hele wereld, in onze voorbereiding op de lancering van een reeks nieuwe producten gericht op de verschillende recycling- en biomassa activiteiten.
TEE heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van een gamma producten van wereldklasse en is zeer enthousiast dat ze hiervoor kunnen samenwerken met een dergelijk gerenommeerde distributeur in België en Nederland.
Wij zijn ervan overtuigd onze klanten, door de unieke combinatie van hoogstaande TEE producten en de gespecialiseerde en professionele diensten van de Van Laecke group, een ongeëvenaarde totaalservice te kunnen bieden.

 

Het gamma:

Terex TTS 620 trommelzeef

De Terex Trommel Screen 620 is uitermate geschikt voor de huidige veeleisende recyclingmarkt.
De trommelzeef is uitgerust met een Perkins tier 4 constante snelheid motor waarbij het volledige motorcompartiment zwenkbaar is. Dit heeft als voordeel dat er simpel aan beide zijden van de motor en pompen gewerkt kan worden.
De volledige trommelzeef is modulair gebouwd en bestaat uit verschillende cassettes die snel kunnen gedemonteerd worden door het lossen van enkele bouten. Hierdoor daalt de interventie – en demontage tijd gevoelig.
De trommel met diameter van 2 m is gemakkelijk te wisselen en te reinigen. De trommel is uitwisselbaar met een Doppstadt SM620 trommel. Door continue drukmonitoring en de hoeveelheid materiaal die in de trommel aanwezig is, wordt de toevoersnelheid naar de trommel geregeld.
De Terex TTS 620 trommelzeef is leverbaar met verschillende soorten grid op de bunker en zowel wiel als rupsmobiel te leveren.

Terex TDS 820 shredder

De Terex Double Shaft Slow Speed Shredder 820 is een langzaam draaiende verkleiningsmachine.
Het hart van de TDS 820 is de 2 meter brede gerenommeerde HAAS Tyron 2000 breektafel. Deze dubbele as breektafel is enorm flexibel inzetbaar en werkt in de meest uiteenlopende materialen zoals hout, kunststof, metaal, rubber, stoffen, …
De Terex TDS 820 is uitgerust met een Scania DC13 motor van 497 pk. De constructie van het motorcompartiment is modulair, waardoor het volledige motorcompartiment naar buiten kan schuiven.

Terex TDS V20 shredder

De Terex Double Shaft Shredder Vecoplan 20 is een semi snel draaiende verkleiningsmachine.
Het hart van de TDS V20 shredder is de 2-assige vecoplan verkleintafel. Door het samenwerken van de beide rotoren met het gemeenschappelijke tegenmes en de zeef of zeefrooster (naar keuze) wordt een homogeen verkleind materiaal geproduceerd tot 80mm. De 2-assige naverkleiners worden uitgerust met een pneumatische machinebreukbeveiliging, de zogenoemde 'Flipper', hierdoor kunnen ook stoorstoffen zoals ijzer of een steen door de installatie gaan. Beide assen zijn in snelheid regelbaar van 0-160 tr/min. De Terex TDS V20 shredder is de eerste mobiele shredder die het homogeen eindproduct van een sneldraaier, combineert met het verwerken van stoorstoffen van een langzaam draaier, en is hierdoor uniek in de markt.

Terex TRS 550 Spaleck

TEE heeft de succesvolle Terex Finlay Spaleck 8 serie zeefmachine ook in haar gamma.
Deze dubbeldeks zeefbox is zeer breed inzetbaar in de moeilijkste producten.
Het hart van de installatie is de Spaleck zeefbox, welke is voorzien van een 3D bovendek en een spannwellenzeef onderdek (flip flop zeefdek).
Het in cascade opgebouwde 3D bovendek zorgt voor een afzeving op een exact vierkant kaliber en bescherming van het onderdek. Dit onderdek is een flip flop zeef die door zijn unieke bouw – en aandrijftechniek in de moeilijkste te zeven producten open blijft. De TSR 550 zeeft producten af van 0.2 tot 120 mm en is hiermee uniek en zeer breed inzetbaar.

Terex TBG640

De Terex Big Grinder 640 is de grootste verkleiner met horizontale invoer die TEE in de Verenigde Staten bouwt. Met zijn 755pk sterke aandrijving is de TBG640 zowel wielmobiel als op rups te leveren.
De verkleiningsunit wordt direct via een koppeling aangedreven en is naar boven draaiend. Deze heeft een inloopopening van 1.600mm breed en 1.041mm hoog.
Met de zware aandrijving, de grote invoer en de verschillende maten zeefroosters is de TBG640 geschikt om grote volumes van gewenste compost en biomassa eindproduct te verwerken.

Voor meer info over deze machines: Marcom recycling BVBA - Zedelgem (BE) / Van Bemmel machine import BV – Ijsselstein (NL)

www.marcomrecycling.com
www.recyclingmachines.nl

Terex TRS 550 SpaleckTerex TRS 550 Spaleck