Communicatie software Groen, Grond en Infra

Caesar 2507 mobiele graafmachine voor Post Eemnes

Publicatiedatum: 18-02-2015 10:30
Onlangs is er een nieuwe Caesar 2507 New Generation mobiele graafmachine afgeleverd bij loonbedrijf Post in Eemnes. Na 18 jaar trouwe dienst werd er afscheid genomen van de Caesar 3510 en is het tijd voor de nieuwe generatie Caesar.
Caesar 2507Caesar 2507

De nieuwe multitooler van loonbedrijf Post is tot dusver de meest uitgebreide 2507 qua opties en eigenschappen zoals schuifblad met geïntegreerde trekhaak, extra hydraulische- en elektrische aansluitingen op de onderwagen en in het midden geplaatste steunpoten. Ook deze machine zal hoofdzakelijk ingezet worden voor bermonderhoud, slootonderhoud, rooiwerkzaamheden en algemeen groen en grondwerk. Door de krachtige John Deere motor kunnen de verschillende werktuigen, zoals stobbenfrezen, mulchers, klepelmaaiers enz. prima aangestuurd worden. De snelheid van de hydraulische componenten, maar ook de benodigde druk en liters voor de werktuigen, worden herkend en perfect aangestuurd door het speciaal bij Caesar ontwikkelde besturingssysteem. De gewenste instellingen zijn per machinist in het systeem op te slaan. Deze Caesar is snel en krachtig, zowel op de weg (50 km/h), als in het ‘veld’. De gemonteerde steunpoten kunnen apart afgestempeld worden. Dit geeft de mogelijkheid om ook bij slootonderhoud snel en makkelijk draagkracht te creëren. Bij de keuze van de bandensamenstelling is gelet op de maximale breedte van de machine. Toch, met 800 x 26,5 brede banden, blijft de machine binnen de 2,70 m. en een uitzonderlijk lage bodemdruk met een groot rollend vermogen. 

Loonbedrijf Post heeft ook nagedacht hoe zij de kosten laag kunnen houden en dhr. Post kwam opnieuw uit op een Caesar: “Doordat één persoon met de machine vele werkzaamheden in korte tijd kan verrichten, kan ik besparingen realiseren. We hebben met deze multitooler meer mogelijkheden, waardoor we kwaliteit kunnen leveren. Vooral gezien de bodemomstandigheden in mijn werkgebied.” Verder biedt de mechanische aandrijving een forse besparing. Het ontzien van de hydraulische componenten kan een brandstofbesparing opleveren van wel 40%. Het mechanisch rijden geeft ook een enorme trekkracht. Een grotere aanhanger/kipper van 15-20 t. eigengewicht meenemen is de Caesar dan ook absoluut niet vreemd.

www.loonbedrijfpost.nl
www.wellinkcaesar.nl

Caesar 2507 mobiele graafmachine voor Loonbedrijf Post uit EemnesCaesar 2507 mobiele graafmachine voor Loonbedrijf Post uit Eemnes