Communicatie software Groen, Grond en Infra

11 Doosan machines voor Den Ouden Schijndel

Publicatiedatum: 17-03-2015 07:35
Afgelopen week was een bijzondere week voor Den Ouden en Staad. De 10e machine, een Doosan DX225LC-3 overslagkraan, werd namelijk afgeleverd én tevens werd de koopovereenkomst getekend voor de 11e machine. En dit in een tijdsbestek van minder dan 2 jaar.
Doosan DX225LC-3Doosan DX225LC-3

Den Ouden heeft bewust gekozen voor een hybride Doosan DX300LC-5. Met deze keuze wordt bewust aan de CO2 footprint gewerkt, de beste manier om stap voor stap aan een beter leefomgeving te werken. Deze Doosan DX300LC-5 Hybride is tevens uitgevoerd met een Bodac explosiecabine, Verachtert hydraulische snelwissel, extra werklamp aan binnenzijde lepelsteel, overdruk voorbereiding, Groeneveld Twin centrale vetsmering, treeplanken, gereedschapskist in de onderwagen en wordt in de Den Ouden bedrijfskleuren gespoten. De machine gaat voornamelijk ingezet worden voor de Bodac activiteiten van de Den Ouden Groep. Voor Staad is dit de tweede Hybride machine die in de afgelopen weken verkocht is, nadat de nieuwe 5 serie machines op de F3410 milieulijst zijn gekomen. De Nederlandse overheid stimuleert de investeringen in milieu en energie zuinig werkmaterieel, er is zelfs voor 2015 een budget beschikbaar gesteld van 131 mln euro aan fiscaal te behalen voordelen.

De Doosan DX225LC-3 met schaar cabine wordt voornamelijk ingezet bij de hout verkleiner. De hydraulische verstelbare cabine is opgebouwd door Matt Nielen Constructies en is 2,3m in hoogte verstelbaar. Hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op de verkleiner waardoor de maximale capaciteit behaald kan worden. De machine is uitgevoerd volgens de wensen van Den Ouden, compleet met Verachtert hydraulische snelwissel, Groeneveld Twin centrale vetsmering, treeplanken, omkeerbare koelventilator en overdruk voorbereiding. Marlomar uit Son verzorgde ook deze keer het spuitwerk.

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 160 medewerkers, waar de oude waarden en normen worden gekoppeld aan een moderne bedrijfsvoering. De speerpunten van Den Ouden Groep bestaan uit het realiseren van civiel- en cultuurtechnische werken, betonwegen, bodemsanering, archeologie en explosieven opsporing (Bodac), het vervaardigen en vermarkten van bodemverbeteraars en organische meststoffen over de hele wereld.

www.staad-groep.nl
www.denoudenbv.nl

Doosan DX 225 LC-3 rupsoverslagkraan voor Den Ouden uit SchijndelDoosan DX 225 LC-3 rupsoverslagkraan voor Den Ouden uit Schijndel