Communicatie software Groen, Grond en Infra

Première Hitachi Zaxis-6 graafmachine en hybride wiellader tijdens Intermat

Publicatiedatum: 20-04-2015 09:15
Hitachi Construction Machinery (Europe) NV heeft bekendgemaakt dat de sterren van de show van deze Intermat de nieuwe ZX300LC-6 middelgrote graafmachine en Hitachi’s eerste massaal geproduceerde wiellader, de ZW220HYB-5, zullen zijn. Deze topattracties zullen van 20 t/m 25 april te zien zijn op de 2.600 m² grote stand van HCME, in hal 6 van Paris Nord Villepinte, die film als thema heeft.

De ZX300LC-6 middelgrote graafmachine heeft de hoofdrol als de eerste machine uit de nieuwe Zaxis-6-serie. Dankzij superieure Hitachi-technologie biedt deze de hoogste productieniveaus in de klasse van 30 ton, minder uitstoot, lagere bedrijfskosten, en nog meer kwaliteit en duurzaamheid. Om te voldoen aan de Europese emissienormen van Fase IV is gebruikgemaakt van nieuwe technologie, waaronder een systeem voor SCR (selective catalytic reduction) en een geïntegreerde nabehandelingsinstallatie. De brandstofkosten zijn lager dankzij de TRIAS II-technologie, die het verlies aan hydraulische druk minimaliseert door het debiet van de pomp optimaal aan te sturen. De veelzijdigheid is nog verder vergroot doordat het aantal werkstanden voor uitrustingsstukken is uitgebreid, met o.a. kantelrotatie en kantelopties.

Er zijn diverse functies toegevoegd om de motor beter te beschermen en de duurzaamheid te vergroten, zoals een spin-on brandstoffilter en een elektrische brandstofpomp met extra grote capaciteit. Dankzij nieuwe voorzieningen zoals een handgreep en een noodstopschakelaar kan het onderhoud gemakkelijk worden uitgevoerd, en dankzij de verbeterde cabinebescherming (OPG niveau 2) kan de machinist nog veiliger werken.

De innovatieve hybride wiellader is speciaal voor de Japanse markt ontworpen en gebouwd in de wielladerfabriek van Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. bij Ryugasaki en zal op de Intermat voor het eerst aan het publiek worden getoond. Hij is voorzien van 100% beproefde technologie van de Hitachi-groep – zoals gebruikt in bijvoorbeeld de Shinkansen (hogesnelheidstrein) en dumptrucks uit de EH-serie – die speciaal is aangepast voor de ZW220HYB-5. De voornaamste voordelen van het hybride systeem voor eigenaars en machinisten van wielladers zijn een lager brandstofverbruik, minder lawaai, gemakkelijke bediening en verbeterde veiligheid en betrouwbaarheid. Daarnaast maken de EH1100-5 starre dumptruck, de ZW140PL-5 wiellader (met parallel front), drie nieuwe Zaxis-5 minigraafmachines, de ZX350LC-5 graafmachine met Super Long Front en de voor de Afrikaanse markt ontworpen ZX350LCH-5G hun opwachting op de oranje loper. Ook gaan er trilstampers, trilplaatverdichters en een loopwals van Hitachi in première, tegelijk met de nieuwe serie gereedschappen voor mijnbouw (ground engaging tools of GET).

HCME zal ook twee systemen voor het monitoren van machines op afstand introduceren: de vernieuwde Owner’s Site en de nieuwe ConSite. Deze zijn bedoeld om klanten van Hitachi inzicht te geven in de werking van hun machines, voor nog meer efficiëntie. Moriaki Kadoya, president en CEO van HCME: “Dit jaar rollen we tijdens de Intermat de oranje loper uit voor een gevarieerd aanbod aan producten voor de Franse en internationale bouwsector. We hopen dat onze bezoekers vanuit hun comfortabele vip-stoel in onze bioscoop zullen genieten van de adembenemende technologie en speciale effecten in 3D.”

Klik hier voor aanvragen Gratis toegangsbadges !!
www.intermatconstruction.com