Communicatie software Groen, Grond en Infra

Sennebogen Green Line 835M voor Bos Moordrecht

Publicatiedatum: 07-05-2015 12:15
Eerste Sennebogen Green Line 835M – E serie met nieuw type motor Tier 4 Final is voor J. Bos en Zn in Moordrecht Directeur Jan-Frank Bos was blij verrast dat de Sennebogen 835M was voorzien van de nieuwste Tier 4 Final motor.
Sennebogen 835MSennebogen 835M

“Je ziet de Sennebogen overslagmachines veel en onder andere door hele goede geluiden uit de markt zijn wij overgestapt op Sennebogen” vertelt Jan-Frank, “een leuke bijkomstigheid is dat wij als eerste een Sennebogen 835ME met de zeer schone Cummins dieselmotor QSL 9 – C300, die voldoet aan de Tier 4 Final emissie-eisen, in gebruik konden nemen. Want hoe schoner hoe beter. Wij werken altijd waar mensen zijn. Dan is het prettig dat de uitstoot minimaal is. We hebben in overleg met Eric Bossinade, Sales Manager van Kuiken N.V. specifiek gekozen voor de 835ME. Het is een zeer complete all-round overslagmachine die ook nog eens heel makkelijk te transporteren is. De eenvoud aan techniek spreekt ons aan, net als de kwaliteit-prijsverhouding. Een Sennebogen is echt doordacht gebouwd. Draait goed en is zeer comfortabel. Met het Sencon telematicasysteem is het verbruik en zoveel meer af te lezen. We hebben de machine prachtig blauw laten spuiten in onze huiskleur. Omdat we meerdere loswallen hebben, o.a. in Gouda en Nieuwerkerk, moet de overslagmachine vaak wisselen van locatie. Dan is tijd geld. Maar deze compacte Sennebogen staat binnen een half uur op de dieplader en blijft prima binnen de transporthoogte. Sneller kan niet. William, de vaste machinist op de nieuwe overslagmachine, draait nu aan de kade van de Hollandsche IJssel en weet inmiddels alles van de machine”.

William van Wijngaarden is blij met z’n eerste Sennebogen maar keek wel even vreemd op, geen stuur, hoe nu? “Sturen met de joystick dus. Natuurlijk moest ik even wennen maar ik was er snel vertrouwd mee. Een groot voordeel is dat ik nu veel meer zicht op de werkzaamheden heb en doordat de MaxCab comfortcabine type E270 met schuifdeur in hoogte verstelbaar is, traploos tot 2.7 meter vanaf de onderste positie, kan ik, mede door het kleuren-camerasysteem, gemakkelijk alle werkzaamheden overzien. Ieder schip is nu gauw gelost met een snelle doorzetsnelheid. De machine is prima toegankelijk met looproosters langs de cabine. Het dagelijks onderhoud is niet moeilijk uit te voeren. Standaard is de 835ME voorzien van een centrale smering. Een mooie machine waar ik met plezier jaren mee vooruit kan.”

Het familie bedrijf is opgericht door Opa Bos in 1934 als grindhandel. In de jaren vijftig werd het bedrijf voortgezet als Aannemingsbedrijf. De tweede en derde generatie hebben het bedrijf verder uitgebouwd tot een flexibel allround bedrijf sterk in grond- weg- en waterbouw, zand, grind, grond en wegenbouwmaterialen, transport en overslag. J. Bos en Zn is al meer dan tachtig jaar een begrip in Moordrecht en wijde omgeving. Met de veertig medewerkers heeft J. Bos en Zn de kennis en het materiaal in huis om zowel zakelijke als particulier klanten vakkundig van dienst te zijn.

www.bosmoordrecht.nl

Sennebogen Green Line 835 M overslagkraan voor  Firma J. Bos en Zonen uit MoordrechtSennebogen Green Line 835 M overslagkraan voor Firma J. Bos en Zonen uit Moordrecht