Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZW180-5 wiellader voor Molenaar Bergambacht

Publicatiedatum: 12-05-2015 07:35
Hoveniers- en Aannemersbedrijf GWW A. Molenaar B.V. uit Bergambacht heeft een nieuwe Hitachi ZW180-5 voor de materiaaloverslag. De wiellader heeft zich al van zijn sterkste kant laten zien bij het inladen van een gestage stroom trucks en opleggers op het opslagterrein van zusteronderneming Molenaar Zand en Grond BV in Bergambacht, ten oosten van Rotterdam.
Hitachi ZW180-5Hitachi ZW180-5

De nieuwe wiellader is geleverd door Hitachi Construction Machinery Nederland (HCME Nederland), de nationale dealer van Hitachi Construction Machinery (Europe) NV. De nieuwste aanwinst van het bedrijf zal een bijdrage leveren aan de eigen wegenbouwprojecten (50% van de productie), en daarnaast worden gebruikt om te voldoen aan de behoeften van andere aannemers én particuliere klanten in de regio.

Het opslagterrein ligt aan de rivier De Lek, en de binnenkomende materialen worden per schip bezorgd, waarna zand en grond voor transport in trucks worden geladen. “Wij besteden veel aandacht aan duurzaamheid. Daarom worden de materialen voor 80% van de afstand over het water vervoerd en voor slechts 20% over de weg”, aldus eigenaar André Molenaar. “Dit gebied is slecht toegankelijk voor trucks, dus dit systeem bespaart een hoop brandstof.” A. Molenaar is in 1941 opgericht door André’s grootvader. Zijn drie zoons zijn de vierde generatie van de familie die voor het bedrijf werkt. De eerste Hitachi-graafmachine van het bedrijf was een EX150LC. In de loop van 25 jaar trouwe klandizie heeft de aannemer in totaal 28 machines aangeschaft bij HCME Nederland. De ZW180-5 is de eerste middelgrote wiellader in het machinepark, en de eerste in zijn soort die in Nederland wordt gebruikt. Een product uit deze categorie en van deze grootte was nog nooit eerder nodig.

“Geen enkel ander materieel werkt zo goed als grondverzetmachines van Hitachi”, vervolgt André, die zelf ook machinist is geweest. “Dit zijn de beste machines en ik heb geen reden om op een ander merk over te stappen. Hitachi biedt me alles wat ik nodig heb. HCME Nederland ondersteunt zijn producten met uitstekende service, gunstige totale eigendomskosten en veel aandacht voor het oplossen van eventuele problemen. “De machines van Hitachi zijn goed ontworpen en zien er prachtig uit. We gebruiken onze machines ongeveer zes jaar en houden ze in uitstekende conditie, zodat de verkoopwaarde hoog blijft. Ook onze klanten waarderen het wanneer ze onberispelijke machines in actie zien.

“De machinisten zijn erg te spreken over de machines van Hitachi. Een ander merk willen ze niet. Dat is voor een groot deel te danken aan de goede besturing en de ruime, comfortabele werkomgeving. Wij schatten dat het brandstofverbruik van de -5-serie zo’n 17 à 18% lager is dan dat van eerdere modellen. De automatische uitschakelfunctie is ook onmisbaar, bijvoorbeeld in situaties waarin de machinist vaak de cabine uit moet.”

Molenaar Zand en Grond gebruikt de ZW180-5 in combinatie met een bak van 3 m³ en palletvorken. “We hebben eerst drie maanden een ZW250 gehuurd voordat we besloten er een te kopen”, vertelt André. “Daardoor hadden we nog meer vertrouwen in onze eerste machine uit de Hitachi ZW-5-serie, die we hebben uitgekozen om zijn grootte, de laadcapaciteit en de mogelijkheid om over de weg te rijden. Hij kan alles beladen, van opleggers tot trucks, en is makkelijk te onderhouden. Kortom, het is de ideale machine voor dit opslagterrein.”

www.amolenaar.nl
www.hcme.nl

Hitachi ZW 180-5 wiellader voor Molenaar uit BergambachtHitachi ZW 180-5 wiellader voor Molenaar uit Bergambacht