Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC300EL voor Derks Nijmegen

Publicatiedatum: 01-06-2015 09:30
Derks G.W.W. B.V. in Nijmegen zet een nieuwe Volvo EC300EL rupsgraafmachine in voor dijkverzwaring. Het merendeel van het machinepark van Derks G.W.W. B.V. bestaat uit Volvo’s.
Volvo EC300ELVolvo EC300EL

De Volvo D8J 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor voldoet aan de Stage4 emissie-eisen en is voorzien van intercooler, waste-gate turbo, uitlaatgasrecirculatie en diesel partikel filter met SCR katalysator (AdBlue). Een schone en zuinige motor is voor ons heel belangrijk want bij het verhuren van machines voor projecten van aannemers, overheden en gemeenten is een schone motor tegenwoordig een vereiste. Ook de Eco-mode draagt bij aan een hogere capaciteit bij een lager brandstofgebruik wat ook de CO2 uitstoot vermindert. Met oog voor de natuur hebben we dan ook trede twee van de CO2 prestatieladder behaald. Zo kunnen we samen met Volvo en Kuiken onze doelstelling halen om in de toekomst de CO2 uitstoot nog meer terug te dringen”.

Ook machinist Peter Bruisten heeft oog voor de natuur, maar momenteel nog meer voor zijn nieuwe Volvo EC300EL. “Een pracht machine die nauw luistert en goed aanpakt met weinig gas en een laag toerental bij het afwerken. Het comfort is prima. In de luxe Volvo CareCab overdrukcabine is het lekker rustig en het blikveld is goed, mede door de kleuren achteruitkijkcamera en de Contronic verstelbare 8,3” LCD-kleurenmonitor. Met de hoofdgiek van 6.20 meter en een knikarm van 3.05 meter heb ik genoeg bereik. De machine heeft extra treeplanken rondom, liter instelling op de rotatiefunctie (X3) middels een stroomregelventiel, druk gecompenseerd, overdrukvoorbereiding, automatische vetsmering, Eurosteel hydraulische snelwissel HCW 4,4 inclusief 12,5 lasthaak en nog veel meer. Echt een complete machine. CareTrack geeft inzicht in servicebeheer en met het Kuiken Customer Service Agreement wordt er op tijd onderhoud uitgevoerd. Een dijk van een machine waar ik jarenlang met plezier mee kan werken”, rondt Peter af.

Familiebedrijf Derks G.W.W. B.V. uit Nijmegen is een professioneel bedrijf en al jarenlang actief in grondverzet in Midden Nederland. Men voert met een 70-tal medewerkers projecten uit als partner van een hoofdaannemer zoals bijvoorbeeld Boskalis. Derks G.W.W. B.V. kan ook allerlei transporten voor u verzorgen.

www.derksgww.nl
www.kuiken.nl

Volvo EC 300 EL rupsgraafmachine voor Derks GWW B.V. uit NijmegenVolvo EC 300 EL rupsgraafmachine voor Derks GWW B.V. uit Nijmegen