Communicatie software Groen, Grond en Infra

SMT Group en Kuiken Groep bundelen krachten

Publicatiedatum: 11-06-2015 09:00
De Belgische SMT Group S.A. (‘SMT’) en de Nederlandse Kuiken Groep B.V. (‘Kuiken’) hebben bekend gemaakt dat SMT holding, een nieuwe holding gecreerd voor deze overname Kuiken overneemt.
VCMVCM

Door een toonaangevende Europese dealer van hoogwaardige bouwmachines te combineren met een sterk groeiende, zeer ondernemende dealer van machines van Volvo in Afrika zullen Kuiken en SMT een bedrijf vormen dat de doelstelling heeft een ‘industry leader’ te worden op beide continenten.

SMT, een private importeur gevestigd in België, is de exclusieve distributeur van Volvo Construction Equipment, Volvo Trucks en Volvo Penta in 26 landen in Noord-, Centraal-, en West-Afrika. Met 22 Sales & Service vestigingen verspreid in Afrika, biedt SMT ‘state of the art’ dienstverlening aan bij de producten die het distribueert.

Kuiken, bestaande uit Kuiken en VCM, heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is in de Benelux een toonaangevende full-service distributeur van Volvo Construction Equipment, Sennebogen cranes en material handling equipment, Sandvik crushers en screeners en Sany Port Equipment. Jérôme Barioz, CEO van SMT, zegt: “Door onze krachten te bundelen met Kuiken doen we een grote stap voorwaarts richting het behalen van onze algehele strategische doelstelling. We vergroten niet alleen onze productportfolio en ons netwerk, maar profiteren ook van de sterke expertise van een ‘industry leader’ in de Benelux met de hoogste operationele standaarden in zijn segment.” “We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van onze dynamiek met de branche specifieke ervaring van Kuiken ons in staat stelt onze klanttevredenheid verder te verbeteren en dat het nieuwe, gecombineerde bedrijf tegelijkertijd een sterkere basis zal zijn voor toekomstige groei. Het delen van best practices en kennis zal hoog op de agenda staan. Klanten in onze verschillende markten zullen profiteren van de toegevoegde waarde van onze gezamenlijke expertise en samenwerking,” aldus Barioz.

Rob van Hove, CEO van Kuiken, voegt hieraan toe: “SMT is een familiebedrijf met een sterke focus op haar klanten, een strategie die gericht is op de lange termijn, en een degelijke financiële positie. Onze bedrijven vullen elkaar uitstekend aan gezien het feit dat er geen sprake is van overlappende activiteiten, maar van elkaar goed aanvullende premium merken met daarbij een hoogwaardige dienstverlening, waaronder onze Rental & Remarketing diensten. Door onze krachten te bundelen breiden we ons gezamenlijke productportfolio uit en delen we best practices, wat voordelig is voor al onze klanten en verder bij zal dragen aan onze toekomstige groei in zowel Europa als Afrika.” Het nieuwe, gecombineerde bedrijf zal een netwerk van 27 vestigingen in 29 landen managen, met meer dan 750 werknemers en verwacht een omzet van meer dan €300 miljoen te behalen in 2015.

www.kuiken.nl
www.vcmbelgium.be

SMT Group en Kuiken Groep bundelen krachtenSMT Group en Kuiken Groep bundelen krachten