Communicatie software Groen, Grond en Infra

Doosan DX170W-5 voor Trommelen Brunssum

Publicatiedatum: 15-06-2015 07:20
Onlangs heeft Trommelen Grondverzet en Transport uit Brunssum de eerste Doosan DX170W-5 mobiele graafmachine in Nederland in gebruik genomen. De bandenkraan is geleverd door Staad.
Doosan DX170W-5Doosan DX170W-5

De nieuwe DX170W-5 wordt aangedreven door de vertrouwde zescilinder Doosan DL06P dieselmotor, die aan Stage IV-normen voldoet zonder partikelfilter maar met uitlaatgasrecirculatie (EGR) en selectieve katalytische reductie (SCR). De motor levert 152 pk bij 2.000 tpm, 10 procent meer dan zijn voorganger. Het brandstofverbruik van deze machine is met 10 procent verminderd, onder andere door gebruik te maken van Smart Power Control (SPC), dat de vermogensafgifte continu afstemt op het gevraagde hydraulische vermogen. SPC kent vier verschillende werkstanden (E, S, P, P+). Andere besparende maatregelen zijn er in de vorm van een elektrisch aangedreven koelvin die niet meer koelt dan nodig is. Het stationair toerental bedraagt normaliter 800 omwentelingen van de krukas. Is het kouder dan 10 graden, dan wordt dit verhoogd naar 1.100 tpm, zodat de verwarming beter werkt, de cabine sneller op temperatuur is en uiteindelijk minder energie gevraagd wordt. De cabine is op allerlei punten gewijzigd ten opzichte van het oude model, de bediening gebeurt met de Doosan jog shuttle switch, vier werk- en powermodes, bediening van hydraulische druk en flow vanuit de bestuurdersstoel en proportionele bediening met de joystick en pedalen. De cabine met overdruk beschikt verder over climate control, een nieuwe 7 inch FT LCD kleurenmonitor en meer opbergruimte voor papierwerk en andere spullen. Het nieuwe CoreTMS vlootbeheersysteem wordt af-fabriek geleverd.

Voor Trommelen is de Doosan DX170W-5 een uitbreiding van het machinepark. De machine is voorzien van cabine overdruk voorbereiding met Freshfilter controller, L.I.S. lastcompensator en een Steelwrist X18 tiltrotator.

www.ttrommelen.nl
www.staad-groep.nl

Doosan DX 170 W-5 mobiele graafmachine voor Tommy Trommelen uit BrunssumDoosan DX 170 W-5 mobiele graafmachine voor Tommy Trommelen uit Brunssum