Topcon kondigt overname NORAC aan

Gepubliceerd op 29-06-2015 07:10
Topcon Positioning Group maakt de overname bekend van NORAC Systems International, pionier en 's werelds toonaangevende ontwikkelaar van ultrasone sensoren en spuitboom-regeltechniek voor landbouwmachines.

“Al meer dan 40 jaar creëert NORAC innovatieve oplossingen om de efficiëntie op het agrarische bedrijf te verbeteren. Hun geautomatiseerde boomhoogte-regeltechniek heeft gezorgd voor een tranformatie in het gebruik van agrarische spuitsystemen. We zijn verheugd om ons te verenigen met een andere leider op het gebied van precisie landbouw, vooral omdat NORAC zijn leiderschap heeft gevestigd op een manier die ook de groei van Topcon weerspiegelt - door steeds de eersten te zijn die ‘best-in-class’ technologie op de markt brengt,” zegt Ray O'Connor, president en CEO van de Topcon Positioning Group. “Deze overname geeft aan dat we zeer optimistisch zijn om te investeren in de agrarische markt,” zei O'Connor. “Topcon is toegewijd aan het ontwikkelen van automatiserings- en managementoplossingen zodat voortaan het krachtige ‘Industrial Internet of Things’ (IIoT) op elke boerderij kan worden toegepast.”

NORAC biedt geavanceerde automatische boomhoogte-regeltechniek voor de agrarische markt, wereldwijd. De huidige productlijn omvat systemen om nauwkeurig de spuitboomhoogte boven de top van het gewas of de grond te behouden en zo een optimale toepassing van de benodigde meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen te garanderen. Bill Strelioff, president en CEO van NORAC Systems International, zei: “We zijn verheugd om ons bij de Topcon familie aan te sluiten. NORAC en Topcon hebben eerder samengewerkt in tal van precisie landbouwontwikkelingsprojecten en we weten dat onze synergetische technologieën en distributiekanalen goed bij elkaar passen. Maar zeker zo belangrijk, we zien dat onze bedrijfsculturen nauw bij elkaar aansluiten. En dat is dè sleutel tot het vermenigvuldigen van alle voordelen van deze samenvoeging.” Opgericht in 1974, NORAC is de pionier op het gebied van geautomatiseerde spuitboomsystemen en heeft momenteel een leidend marktaandeel in de agrarische industrie. Naast het hoofdkantoor in Saskatoon, Saskatchewan, Canada, zijn er nog drie vestigingen: NORAC, Inc. (Minnesota, Verenigde Staten), NORAC Europe sarl (Guéreins, Frankrijk), en NORAC Trading (Shanghai, China).

“We zijn verheugd om de ervaren medewerkers van deze wereldklasse NORAC-faciliteiten in het Topcon precisie landbouw team te verwelkomen,” zei Albert Zahalka, president van Topcon Precision Agriculture. “Als wereldleider voor spuitboomcorrectiesystemen zal NORAC veel toevoegen aan ons aanbod voor OEMs (Original Equipment Manufacturers), en het is een ideale aanvulling op onze uitgebreide portfolio van innovatieve precisie landbouwoplossingen.”
De overeenkomst markeert de derde precisie landbouw gerelateerde aankoop die Topcon heeft gedaan sinds november 2014. Er komt een extra engineering- en productiefaciliteit in Canada bij en het brengt het totaal aantal Topcon medewerkers dat gewijd is aan precisie landbouwoplossingen op meer dan 700. 

www.topcon-positioning.euwww.norac.ca

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!