Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW160E voor Wassink Lattrop-Breklenkamp

Publicatiedatum: 30-06-2015 07:10
Kuiken N.V. levert een Volvo mobiele graafmachine EW160E af bij Wassink Loon- en Grondverzetbedrijf in Lattrop Breklenkamp. Al sinds 2000 draaien tot grote tevredenheid van de neven Stefan en Bertel Volvo’ s bij Wassink.
Volvo EW160EVolvo EW160E

“Onze Volvo EW160B van acht jaar oud” vertelt Stefan Wassink, Directeur“ wilden we vervangen. Hij heeft ons nooit in de steek gelaten, was betrouwbaar en vergde weinig onderhoud. Vanzelfsprekend dus om opnieuw een Volvo graafmachine te bestellen maar ook de prijs/kwaliteit verhouding spreekt ons aan net als de zuinigheid. Volvo is een gewoon goed merk. Voor onze werkzaamheden is, qua gewicht, de EW160 de ideale machine. We zetten de zestien tons wielgraafmachine in voor grondwerkzaamheden, sloopwerken en maaien. De Volvo 6 cilinder common rail, 5,7 liter watergekoelde, turbo dieselmotor met luchtgekoelde intercooler, voldoet aan de Stage 4 emissie-eisen en is voorzien van waste-gate turbo, uitlaatgasrecirculatie en diesel partikel filter met SCR katalysator (AdBlue) en heeft een motorvermogen van 112kW/152 pk bij 1900 tpm. Meer dan voldoende power. Met de overgang van B naar E zijn er wel dingen veranderd. De uitstraling is mooier en hij is stiller geworden zowel van buiten als van binnen. De cabine is ruimer met nog meer zicht rondom. Dat is zeker voor machinist Rudy Schreuder een prettige bijkomstigheid. Directeur Bertel Wassink, merkt op “ Het zweefsysteem op de arm en het Boom Suspension Systeem op de hefcilinders is zeker een hele verbetering. En CareTrack is een handige tool want het onderhoud verrichten we voor het grootste deel zelf. Nu worden we op tijd gewaarschuwd. De Volvo onderdelen, zoals filterpakketten, worden besteld in Emmeloord en zijn de volgende dag al hier. Wij zijn dik tevreden met deze machine net als over de begeleiding van Ger Kleine, Salesmanager van Kuiken N.V.. Nu het woord aan Rudy”.

Rudy staat met zijn Volvo aan de Rammelbeekweg in Lattrop een oude stal te slopen om plaats te maken voor een modernere. Hij draait nu vier weken op de EW160E en is nu helemaal gewend. “Best wat nieuwigheden waar ik aan moest wennen zoals de automatische graafrem. De bedrijfsrem en de pendelasblokkering worden bij 0 km/h geactiveerd en bij het bedienen van het rijpedaal gedeactiveerd. Wel een uitkomst want het maakt me veel minder moe. De elektrische proportionele bediening in de handels in combinatie met de Eurosteel hydraulische snelsluiting RT60, hydraulisch kantel- en roteerbaar (Indexator) heeft me in het begin zweetdruppeltjes gekost maar nu ik het onder de knie heb werkt het geweldig. De luxe cabine is ruim en comfortabel en door de vele camera’s en het beeldscherm heb ik een breed blikveld. Alle dagen zijn een feest en als deze machine acht jaar mee gaat kunnen we tegelijk met pensioen”.

De broers Theo en Johan Wassink zijn in 1966 gestart met een loonbedrijf. Theo was in loondienst bij Gerwers in Tilligte en heeft het bedrijf overgenomen. Broer Johan stond hem bij en broer Bennie verzorgde de administratie. Later kwam ook broer Gerard het team versterken. Na jaren werd het loonbedrijf uitgebreid met grondverzet- en sloopwerkzaamheden. De neven Stefan en Bertil namen begin 2000 het goedlopende bedrijf over terwijl de oprichters nog steeds hand- en spandiensten verrichten en een oogje in het zeil houden. Met de elf enthousiaste medewerkers worden alle grondverzet-, agrarische- en sloopwerkzaamheden tot in de puntjes in de wijde omgeving van Lattrop Breklenkamp uitgevoerd.

www.kuiken.nl
www.loonbedrijfwassink.nl

Volvo EW 160 E voor  Loonbedrijf Wassink Breklenkamp B.V. uit  Lattrop-BreklenkampVolvo EW 160 E voor Loonbedrijf Wassink Breklenkamp B.V. uit Lattrop-Breklenkamp