Communicatie software Groen, Grond en Infra

Almat is de naam

Publicatiedatum: 01-06-2004 14:34
Na een ingrijpende verbouwing zijn de bedrijven Schouten Lochem en Dondertman Laren samengevoegd in Laren.

Om naamsverwarring te voorkomen is nu ook alles onder één naam gebracht: Almat. Een bedrijf met drie dochters: Almat Tuin & Park (Honda, Viking, Stihl), Almat Landbouw (o.a. Claas) en Almat Industrie: verantwoordelijk voor Manitou, Mitsubishi (heftrucks), Hyundai grondverzetmachines, Kubota minigravers en Giant compacte knikladers in de regio Gelderland.

 

Almat vierde de samenvoeging en de officiële opening van het vernieuwde bedrijf met een vijfdaags, groot open huis waar naar schatting 2.500 gasten op af kwamen. Zij konden kennisnemen van de nieuwe Hyundai Robex 140W-7 mobiele graafmachine, de nieuwe KX41-3 minigraver van Kubota en roterende verreikers en hoogwerkers van Manitou maar van alle merken waren behoorlijk veel machines uit het programma tentoongesteld. Bezoekers maakten kennis met de nieuwe grote werkplaats - het werk ging gewoon door - en keken in de aparte werkplaats voor tuin- en parkmachines, bezochten de afdeling hydrauliek, keken in het grote magazijn en kregen informatie over de verhuurafdeling.

 

Ondanks alle vernieuwingen blijft Almat gestoeld op kwaliteiten die men voorheen ook al hoog in het vaandel had. Dichtbij de klanten staan, goede service bieden, bereikbaar zijn, technische oplossingen aandragen en - op z'n Achterhoeks - nuchter en zakelijk blijven. Wat Dondertman en Schouten jarenlang waarmaakten is nu gebundeld in één organisatie die zin heeft in doeltreffend mechaniseren.