Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC300D L voor Van Drunen Werkendam

Publicatiedatum: 17-07-2015 09:00
Van Drunen Sloopwerken B.V. heeft bewust gekozen voor deze Volvo EC300D L rupsgraafmachine om in te zetten bij alle groot grondverzetwerkzaamheden en speciale sloopprojecten.
Volvo EC300D L Volvo EC300D L

Goof van Drunen, Directeur, legt uit “Sloopprojecten zijn vaak ingewikkeld. Dat vraagt om een goede aanpak met de juiste machine. We hebben altijd plezierig gewerkt met Åkerman kranen en in Volvo vinden we een stukje techniek terug van Åkerman. Daarom hebben we nu gekozen voor een Volvo hydraulische graafmachine, type EC300D L. Een Volvo is op alle punten net zo sterk als een Åkerman. Specifiek in graven en slopen, werken waar veel kracht bij gevraagd wordt, daar is deze Volvo EC300D sterk in. De machine is ook makkelijk te bedienen en super sterk op de lepelsteel. Echt een fijne kraan, het zit comfortabel, is lekker stil en er zijn veel luchtopeningen dus is het ook lekker fris en is de cabine vrij van gevaarlijke stoffen. Wat direct in het oog sprong was het lage brandstofgebruik, ondanks dat de kraan met een hoge capaciteit draait. Door de zuinigheid is er natuurlijk ook veel minder CO2 uitstoot, dat speelt tegenwoordig een grote rol bij onze opdrachtgevers. Vaak is de eerste vraag of we een machine inzetten die voldoet aan alle emissie-eisen. Kun je niet aan die eis voldoen vis je achter het net. Maar met deze Volvo hoeven we geen afwijzing te vrezen. Volvo loopt voorop als het om het schone machines en om het milieu gaat”.

“De machine is compact maar ook veilig door de FOPS – beschermstructuur op de cabine. En voorzien van alle denkbare (sloop) opties zoals een hamer/schaarfunctie met drukinstelling (inclusief geheugen voor de uitrustingsstukken) en een omschakeling bak/schaar, plus een liter instelling op de rotatiefunctie. Een complete overdrukfiltersysteem voor saneringswerkzaamheden en een Groeneveld automatische vetsmering ontbreken niet. Onze machinisten zijn zeer tevreden met deze Volvo net als ik. Onlangs hebben wij een brug gesloopt en ervaren dat er meer dan genoeg power in deze machine zit”.

“Het advies gegeven door Alexander Beers, Sales Manager om voor dit type in deze gewichtsklasse te kiezen was een prima advies. De Volvo EC300D kan het specialistisch werk goed aan. Wij blijven slopen, maar leggen de zorg voor onderhoud neer bij Kuiken. Daarvoor hebben we een Silver onderhoudscontract afgesloten. Het CareTrack systeem waarschuwt op tijd wanneer onderhoud nodig is. Een mooi systeem zo blijf je op de hoogte van alles. Dat geeft een goed gevoel”.

Goof van Drunen heeft het vak geleerd bij Groeneveld Sloopwerken. Zeven jaar geleden zag hij de kans schoon om voor zich zelf te beginnen. Van Drunen Sloopwerken B.V. was een feit. Hij begon met twee medewerkers. Nu bestaat zijn team inmiddels al uit veertien enthousiaste medewerkers die met hun kennis en materiaal alle sloopprojecten en grondverzetwerkzaamheden vakkundig en veilig uitvoeren.

www.kuiken.nl
www.vdsloopwerken.nl

Volvo EC 300D L sloopkraan voor Van Drunen Sloopwerken B.V. uit Werkendam Volvo EC 300D L sloopkraan voor Van Drunen Sloopwerken B.V. uit Werkendam