Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo wiellader L70H voor Hes Castricum

Publicatiedatum: 03-08-2015 11:25
VOF Jan Hes in Castricum bestelde weer een Volvo wiellader bij Kuiken N.V. Vader Jan en zijn zonen Peter, Claus, Jan Jr. en Rob zijn van mening dat een Volvo het meest geschikt is voor hun werkzaamheden.
Volvo L70HVolvo L70H

Vader Jan Hes nam de honneurs waar omdat de vier broers te veel werk om handen hadden. Vol trots vertelt hij: “Het is een voorrecht als je vier zonen hebt die alle vier ambitie hebben om het bedrijf, waar ik in 1955 mee gestart ben, voort te zetten. Daar ben ik best een beetje trots op. Ik kan met een gerust hart de touwtjes uit handen geven al ben ik er nog wel alle dagen om, waar nodig, bij te springen en een oogje in het zeil te houden. Toen ter sprake kwam dat onze Volvo L60F vervangen moest worden was mijn advies, gewoon weer een Volvo aanschaffen en deze houden we dan om klusjes op en rond het erf uit te voeren. Mijn zonen wilden ook andere merken een kans geven maar na het testen kwam duidelijk naar voren dat een Volvo het zuinigst is, milieuvriendelijk is en niet onbelangrijk, het stilst is. In de cabine wordt slechts 68 dB (A) gemeten en daarbuiten is het geluidsniveau 105dB (A). Onbegrijpelijk deze Volvo L70H is nog weer stiller dan z’n voorganger. Bij het verrichten van onze werkzaamheden moet je er ook op kunnen vertrouwen dat de machine bijvoorbeeld geen olie lekt. De Volvo L60F is potdicht. Dan zal zeker ook gelden voor de L70H”.

“Stefan Poel, onze machinist op de L70H, is erg blij dat het weer een Volvo is geworden. Hij was dan ook nauw betrokken bij de aanschaf van de machine. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers alle dagen met plezier de machines bedienen. Het comfort van de Volvo spreekt hem erg aan, net als de uitstraling. Daarom hebben we ook gekozen voor full cover spatborden en spatlappen. Stefan vindt dat de machine snel en wendbaar is. Het vullen van de shredder en het laden en lossen van vrachtauto’s gaat vliegensvlug. Het is een rijk uitgeruste machine met onder andere Comfort Drive Control (CDC) éénhandelbesturing, een Volvo automatisch vetsmeersysteem (klasse 2 vet), een B.S.S. (Boom Suspension System) last compensator, een Volvo hydraulisch snelwisselsysteem, LED werklampen, automatische motorafslag, hydraulisch omkeerbare koelfan en een derde en vierde hydraulische functie. Doordat de motor aan de Stage4 eisen voldoet, zijn er enkele wijzigingen door gevoerd waardoor het regenereren één keer in de 500 uur plaats vindt. Het roetfilter houdt zo’n 99% roet tegen (90% is wettelijk vereist) en de NOx-uitstoot is bij de L70H met Stage4 motor met 80% gereduceerd, mogelijk gemaakt door de SCR katalysator & AdBlue. Dat is een mooie verbetering. We willen geen kopzorgen over onderhoud daarom hebben we, net als voor de Volvo L60F, een Silver onderhoudscontract inclusief olie afgesloten en worden we via CareTrack geïnformeerd wanneer er onderhoud nodig is. De Kuiken Service is gewoon goed en Volvo een kwaliteit machine bij uitstek” besluit Jan.

Loon- en aannemingsbedrijf Jan Hes is al sinds 1955 een begrip in Castricum en omstreken. Vooral omdat ze specialistisch werk verrichten wordt er vaak een beroep gedaan op de kennis en kunde van VOF Jan Hes en haar medewerkers. Alle grondwerkzaamheden, aanleg en onderhoud van natuur – en waterprojecten, groenrecycling, bosbouw, agrarisch loonwerk, veehouderij – en bloembollenteeltwerkzaamheden worden snel en vakkundig uitgevoerd.

www.janhes.nl

Volvo wiellader L 70 H voor Jan Hes B.V. uit CastricumVolvo wiellader L 70 H voor Jan Hes B.V. uit Castricum