Communicatie software Groen, Grond en Infra

Geslaagde plaatsing tijdelijke voetgangersbrug Matexpo Kortrijk

Publicatiedatum: 06-08-2015 09:45
In de nacht van 3 op 4 augustus werd in opdracht van de vakbeurs Matexpo een tijdelijke voetgangersbrug geplaatst over het zgn ‘Ei’ van Kortrijk, een belangrijk verkeersknooppunt dat de verschillende autosnelwegen en de R8 met elkaar verbindt. Deze voetgangersbrug verbindt het beursterrein van Kortrijk Xpo met een braakliggend stuk grond waarop tijdens Matexpo heel wat demonstraties worden gehouden van zware bouwmachines en trucks.
Plaatsing voetgangersbrugPlaatsing voetgangersbrug

De firma Janson Bridging stond in voor het leveren en monteren van de verschillende brugelementen, terwijl de firma Verhelst uit Oudenbrug het kraanwerk verzorgde. In minder dan 8u tijd werd een brug van 40 ton met een overspanning van bijna 40m gemonteerd. De brug staat op 6,40m hoogte van het wegdek. Gedurende de werken werd een omleiding voorzien voor het autoverkeer, zodat de montage in veilige omstandigheden kon worden uitgevoerd. Onder het goedkeurend oog van een aantal vertegenwoordigers van het Agentschap Wegen en Verkeer, Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne, vertegenwoordigers van Matexpo en de veiligheidscoördinator werd dit technisch hoogstandje gerealiseerd. Later wordt er een aanbouw geplaatst waardoor de brug via een hellend vlak bereikbaar zal zijn voor voetgangers.

NL Matexpo 2015

Matexpo vindt plaats van 2 tot en met 6 september. Tijdens de beurs kunnen bezoekers dankzij deze brug de Demozone bezoeken.

www.matexpo.com

Geslaagde plaatsing tijdelijke voetgangersbrug Matexpo KortrijkGeslaagde plaatsing tijdelijke voetgangersbrug Matexpo Kortrijk