Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi sluit OEM-overeenkomst met Mecalac Ahlmann

Publicatiedatum: 29-09-2015 09:15
Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) heeft bekendgemaakt dat het een OEM-overeenkomst heeft gesloten met Mecalac Baumaschinen GmbH (Mecalac). De overeenkomst heeft betrekking op de fabricage door Mecalac van compacte wielladers die voldoen aan de Europese emissie-normen van Fase IIIB in de fabriek van het bedrijf in het Duitse Büdelsdorf.
Oranje AhlmannOranje Ahlmann

“HCME streeft er voortdurend naar om bestaande en potentiële klanten in alle Europese gebieden die wij bedienen te voorzien van de meest betrouwbare oplossingen”, aldus Moriaki Kadoya, president en CEO van HCME. “Hierdoor krijgen de klanten van Hitachi de beschikking over de beste technologie in dit marktsegment, in combinatie met aftersalesservice van constant hoog niveau, geleverd door het dealernetwerk van HCME.”
De overeenkomst heeft betrekking op drie nieuwe geavanceerde modellen, variërend van 4,9 tot 5,4 ton: de ZW65-6, de ZW75-6 en de ZW95-6. Deze zullen in de bekende oranje kleur onder de merknaam Hitachi worden verkocht door het netwerk van geautoriseerde dealers van HCME.

Alle machines zijn voorzien van een zelf stabiliserend pendelend knikpunt, wat bijdraagt aan stabiliteit en optimaal rijcomfort, en hebben een doorrijhoogte van minder dan 2,5 meter. De voor-, en achteras zijn voorzien van een 100% sperdifferentieel. Deze kan desgewenst worden ingeschakeld, zodat de wielen maximale tractie hebben, zelfs bij het rijden op een ongelijk terrein. Alle modellen zijn uitgerust met een monogiek, voor uitstekend zicht, zelfs op drukke bouwterreinen.

“Deze serie wielladers is voortdurend verbeterd en biedt het beste design dat op de markt verkrijgbaar is”, aldus Henri Marchetta, president en CEO van Groupe Mecalac. “Mecalac beschouwt deze samenwerking met HCME als erkenning voor het hoge technische niveau van deze producten, met nadruk op het milieu en de veiligheid van machinisten, en de algehele kwaliteit van onze productiecapaciteit.”

Over Hitachi Construction Machinery (Europe) NV
HCME is een dochteronderneming van Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. en is in 1972 opgericht in het Nederlandse Oosterhout. HCME is verantwoordelijk voor de productie, verkoop en marketing van grondverzetmachines van Hitachi voor heel Europa. Hitachi produceert het grootste aanbod aan hydraulische graafmachines ter wereld, variërend van minigraafmachines van één ton tot mijnbouw-graafmachines van 800 ton. Elk model werkt probleemloos en productief, zonder te beknibbelen op comfort, veiligheid of betrouwbaarheid. Naast graafmachines levert HCME ook wielladers, starre dumptrucks en grond-verzetmachines voor speciale toepassingen.

Over Mecalac Baumaschinen GmbH
Mecalac Baumaschinen GmbH is een onderdeel van Groupe Mecalac S.A. (Frankrijk). Het is gevestigd in Büdelsdorf (Duitsland), en heeft meer dan 60 jaar ervaring met de ontwikkeling en fabricage van wielladers. Het bedrijf produceert vier series compacte laders met een bakgrootte van 0,5 tot 3,0 m³. Groupe Mecalac S.A. biedt een breed scala aan innovatieve, compacte graafmachines en laders die superieure prestaties leveren wat betreft multifunctionaliteit, snelheid en procesinnovatie. De producten van Mecalac zijn ontworpen voor maximale brandstofzuinigheid en milieuvriendelijkheid.

www.hcme.nl
www.mecalac.com

Hitachi sluit OEM-overeenkomst met Mecalac AhlmannHitachi sluit OEM-overeenkomst met Mecalac Ahlmann