Communicatie software Groen, Grond en Infra

Veel belangstelling voor krachtenbundeling InfraPro en Recycling

Publicatiedatum: 30-10-2015 10:55
InfraPro 2015 in Evenementenhal Gorinchem staat voor de deur. Deze editie wordt gelijktijdig georganiseerd met Recycling 2015. De krachtenbundeling tussen twee verwante vakbeurzen mag rekenen op veel belastingstelling: tot nu toe maken meer dan 230 exposanten hun opwachting. Het deelnemersveld breidt zelfs naar het buitenterrein uit. Voor bezoekers worden volop activiteiten georganiseerd, zoals de InfraTalks, een Houtplein, Bouw- en Sloopafval Plein, en internationale themaveiling.
Evenementenhal GorinchemEvenementenhal Gorinchem

‘In deze circulaire economie – waar producten tot afval verwerkt worden, en weer van grondstoffen naar producten – komen infra en recycling samen. Daarom bundelt InfraPro haar krachten met vakbeurs Recycling in 2015,’ vertelt Adviseur Mariëtte Mulders van InfraPro. Deze ‘samenwerking’ is onder andere zichtbaar in het gezamenlijke Bouw- en Sloopafval Plein. Dat biedt een platform voor bedrijven actief in het proces van groen-, puin- en grondrecycling. Daarnaast houdt Troostwijk Veilingen tijdens InfraPro een internationale themaverkoop gericht op recycling en infra. Bedrijven en handelaren uit beide branches krijgen de mogelijkheid om hun gebruikte machines en overtollig materieel in te brengen bij deze internationale online verkoop. De veilingkavels zijn te bezichtigen tijdens de beurs. Verder is er een Houtplein, waarbij verschillende marktspelers hun krachten bundelen. Centraal staat het thema ‘Hout - de circulaire grondstof’.

InfraPro krijgt een speciaal grondverzetterrein in de buitenlucht, direct bij de entree van de beurs. Bij dit onderdeel presenteren en demonstreren leveranciers uit de grondverzetbranche hun producten op een interactieve manier. ‘Gelijk een goede binnenkomer, want als beursbezoeker kun je hier niet omheen,’ aldus Mulders. Tevens kleedt de organisatie het terrein aan met zand, zodat de machines direct in de buitenlucht onderworpen kunnen worden aan een test.

Vooruitgang door kennisverbinding vormt de rode draad voor InfraPro. Om dit thema extra onder de aandacht te brengen, organiseren vaktitels Verkeer in Beeld en Verkeerskunde iedere beursdag twee ‘InfraTalks’. In samenwerking met Rijkswaterstaat, Platform WOW en de Vereniging Infra Ontwerp (VIO) krijgen deze lezingen vorm met uiteenlopende thema’s als Duurzaam Bouwen, Nieuwe Technologie en De Veranderende Wereld. De lezingen zijn vrij te bezoeken, mits bezoekers e-tickets voor de beurs hebben aangevraagd.

E-tickets voor de beurs zijn gratis te verkrijgen (met KvK-nummer) via www.evenementenhal.nl/infrapro-go.

De beurs is op 3, 4 en 5 november geopend van 13.00 tot 21.00 uur.

www.evenementenhal.nl/infrapro-go

Veel belangstelling voor krachtenbundeling InfraPro en RecyclingVeel belangstelling voor krachtenbundeling InfraPro en Recycling