Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Chinese Lovol TB 504-III komt naar Nederland

Publicatiedatum: 04-11-2015 07:05
Binnen de landbouw is China niet langer weg te denken. Ook bij landbouwmachines is dat het geval. Lovol Heavy Industry CO. LTD. (Lovol) is de grootste Chinese fabrikant van landbouwmachines. De trekkers van Lovol worden wereldwijd verkocht. In de Benelux kennen we deze onder de naam Eurotrac, geïmporteerd door P. de Heus en Zonen Greup B.V. Vanaf 2016 wordt het productprogramma uitgebreid met de introductie van de Lovol TB 504-III. Een veelzijdig inzetbare trekker van 50 pk, voorzien van alle luxe.
Lovol TB 504-IIILovol TB 504-III

P. de Heus en Zonen Greup B.V is binnen de Benelux reeds gekend om het importeurschap van Eurotrac. Deze compacttractoren zijn uitermate geschikt voor de paardenhouderij, groenvoorziening, fruitteelt en grondbezitters. Deze trekkers worden in China geproduceerd door Lovol Heavy Industries. Vanaf 2016 zal het productprogramma in de Benelux worden verbreedt met introductie van de vernieuwde TB serie. Het eerste model is de 50 pk TB 504‐ III, die wordt vermarkt in een nieuw jasje onder de naam Lovol. Hiermee zet de fabrikant een eerste stap om haar Europese dealernetwerk te herstructureren en exclusiviteit te geven die het product waardig is.

De TB serie is inmiddels zijn derde generatie ingegaan. Deze serie omvat zes modellen met vermogens van 35 tot 60 pk. Model TB504‐III zal als eerste in de Benelux worden vermarkt, exclusief door P. de Heus en Zonen Greup B.V. De trekker krijgt zijn vermogen van een viercilinder dieselmotor, die Lovol in eigen huis produceert. Deze motor produceert maximaal 50 pk (36.8 kW) bij 2.400 TPM. Het maximale vermogen aan de aftakas bedraagt 42.5 pk (31.2 kW). Deze motor voldoet aan de Euro Stage III emissienormen. Standaard wordt de trekker met een 8F+8R gesynchroniseerde versnellingsbak geleverd. Een 12F+12R is optioneel leverbaar. De categorie II hefinrichting tilt maximaal 2.200 kg. Het hydraulisch systeem heeft een maximaal debiet van 21,45 liter per minuut. De brandstoftank heeft een volume van 38 liter. Dit kan worden vergroot tot 52 liter.

Zijn Europees georiënteerde cabine geeft de Lovol TB504‐III een streepje voor in deze klasse. Naast een ROPS is de trekker met een EC en OECD gecertificeerde comfortabele cabine uit te rusten. Deze is ontwikkeld en gebouwd volgens de standaard van autofabrikanten. De cabine heeft een vlakke vloer, luxe bestuurdersstoel, volledig instelbaar stuurwiel, ergonomische bediening en een hoogwaardig airconditioningsysteem. In deze werkplek voelt iedere chauffeur zich thuis. Ook bij een lange dag werken. Last but not least is het opvallend frisse nieuwe design van deze trekker.

Lovol Heavy Industries CO. LTD. werd opgericht in 1998 en is uitgegroeid tot de grootste fabrikant van landbouwmachines in China. In 2014 bedroeg de omzet 3,15 miljard euro (21,98 RMB). Het bedrijf telt 16.000 werknemers. Het is al veertien jaar lang de nummer één bij de verkoop van maaidorsers in China, met een marktaandeel van 70 procent. In het middelzware en zware segment tractoren is Lovol reeds tien jaar marktleider in eigen land. De producten worden in 120 landen over heel de wereld afgezet via 380 dealerbedrijven. Daarmee is het al tien jaar de grootste exporteur van landbouwmachines in China. P. de Heus en Zonen Greup B.V. is sinds 1922 hét adres voor zowel nieuwe als gebruikte landbouwtractoren, werktuigen en grondverzetmachines. Het bedrijf opereert succesvol als importeur van onder andere Eurotrac, Boxer, Pronar, Vaia, Remac en Tierre in de Benelux. Daarmee is het vertegenwoordigd in de sectoren landbouw, grondverzet, groenvoorziening en paardenhouderij .

De Lovol TB504‐III komt binnenkort naar Nederland toe. Tijdens de opendagen, op 29 december en 30 december, van P. de Heus en Zonen Greup B.V. in Mijnsheerenland zal de trekker voor het eerst te zien zijn. Vanaf 2016 is hij leverbaar in de Benelux. In de toekomst zal deze serie verder naar boven worden uitgebreid met nieuwe modellen.

www.heustractors.com
www.eurotrac.nl

Nieuwe Chinese Lovol TB 504-III tractor komt naar NederlandNieuwe Chinese Lovol TB 504-III tractor komt naar Nederland