Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX350LC-6 biedt duurzaamheid met behoud van efficiëntie

Publicatiedatum: 09-11-2015 07:20
Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) presenteert de nieuwste ontwikkeling op het gebied van de ultieme graafmachine: de nieuwe buitengewone ZX350LC-6. Deze machine is ontworpen om te voldoen aan de eisen van bouwbedrijven en steenwinningsbedrijven en biedt de grootste duurzaamheid zonder op efficiëntie te beknibbelen.
Hitachi ZX350LC-6Hitachi ZX350LC-6

Dankzij extra bescherming voor belangrijke onderdelen en het gebruik van materialen van topkwaliteit biedt deze nieuwe Zaxis-6 middelgrote graafmachine uitstekende betrouwbaarheid en inzetbaarheid. Hij is voorzien van unieke Hitachi-technologie die speciaal is ontwikkeld voor de Zaxis-6-serie middelgrote graafmachines en is zeer veelzijdig inzetbaar binnen een scala aan industriële toepassingen. De duurzaamheid van de ZX350LC-6 wordt nog meer vergroot door een aantal voorzieningen. Dankzij de grotere rupsgeleiders wordt de potentiële schade aan de kettting verkleind. De configuratie van de onderste rol is aangepast, zodat modder er nu snel uit valt, om verstopping en schade aan de olieafdichtingen te voorkomen. Het front is extra duurzaam doordat de boom-arm verbinding en de boomvoet verstevigd zijn en voorzien van HN-bussen, en de boom is voorzien van kunststof shims.

De nieuwe Zaxis-6 middelgrote graafmachine is voorzien van onderdelen van topkwaliteit, waaronder een console in de cabine die is gemaakt van weerbestendige kunsthars (AES-kwaliteit) die bestand is tegen de inwerking van UV-straling. De bovenwagen is voorzien van superieure afdichting (om het koelsysteem) en akoestische materialen om aantasting als gevolg van warmte te voorkomen. Zo blijft de machine ook bij langdurig gebruik koel en stil werken. De door Hitachi ontwikkelde TRIAS II-technologie zorgt voor uitstekende efficiëntie doordat er minder hydraulische druk verloren gaat. Het resultaat is een brandstofbesparing van 15% in de ECO-werkstand (7% in PWR-werkstand) met behoud van productiviteit. Een ander voorbeeld van geavanceerde technologie is de nabehandelingsinstallatie, voor minder uitstoot en lawaai. Deze bestaat uit een dieseloxidatiekatalysator, een ureummengbuis, een systeem voor Selective Catalytic Reduction (SCR) en een geluidsdemper. Het SCR-systeem spuit adBlue® in het uitlaatgas om de hoeveelheid stikstofoxide te beperken. Vervuiling wordt nog meer tegengegaan dankzij een turbocompressor met variabele geometrie en een gekoeld EGR-systeem (Exhaust Gas Recirculation).

Om de veelzijdigheid van het nieuwe model optimaal tot zijn recht te laten komen, heeft het ondersteuningssysteem voor uitrustingsstukken ingebouwde werkstanden voor kantelstuk en draai-kantelstuk. Deze kunnen samen met negen andere werkstanden op de monitor worden weergegeven, zodat uitrustingsstukken gemakkelijk kunnen worden aangebracht. Dankzij twee extra spoelen in het ventielenblok wordt het gemakkelijker om uitrustingsstukken te monteren waarvoor meerdere grote hoeveelheden olie nodig zijn. Ook modellen met een 2-delige giek zijn voorzien van 2 extra spoelen.

Tsuyoshi Nakamura, algemeen directeur techniek bij HCME, was hoofd van het ontwikkelteam van de nieuwe serie graafmachines waarvan de ZX350LC-6 deel uitmaakt. “Voor de machinist betekent de Zaxis-6-serie een comfortabele werkomgeving, nauwkeurigheid, bedieningsgemak en goede bestuurbaarheid”, zegt hij. “Hij onderscheidt zich van de concurrentie door zijn lage brandstofverbruik, soepele bediening en productiviteit.”


Specificaties:
Modelcode: ZX350LC-6/ZX350LCN-6
Nominaal motorvermogen (kW): 210 (ISO 14396)
Operationeel gewicht (kg): 34.200-36.300
Bakcapaciteit (ISO met kop) (m³): 1,15-1,86
Maximale graafdiepte (mm): 7.380 (3,2m monoboom)
Graafkracht bak (kN) ISO-standaard: 246

www.hcme.nl

Hitachi ZX 350 LC-6 biedt duurzaamheid met behoud van efficiëntieHitachi ZX 350 LC-6 biedt duurzaamheid met behoud van efficiëntie