Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC220EL en ERC58D voor Wallaard Noordeloos

Publicatiedatum: 20-11-2015 08:40
Recent leverde Kuiken een nieuwe Volvo ERC58D minigraver en een Volvo EC220EL rupsgraafmachine aan Aannemersbedrijf Wallaard in Noordeloos.
Volvo EC220EL en Volvo ERC58DVolvo EC220EL en Volvo ERC58D

“Wat goed loopt moet je niet veranderen” zegt Jaco van Suijlekom, Chef Werkplaats “Volvo is een mooi product, compleet en ergonomisch, de relatie met Kuiken is prima en de onderdelen voorziening via nachttransport is een pluspunt. Daarom hebben we gewoon weer twee Volvo’ s besteld. Een Volvo EC220EL en een Volvo ERC58D. Krachtige machines die overal ingezet kunnen worden. Voor onze grote projecten, zoals kunststofdamwanden trillen en rioleringen leggen zetten we de EC220 in, de ERC58 wordt het meest gebruikt voor straatwerk en beschoeiingen. Van de machinisten hoor ik  goede berichten. Voor extra ’s op de machines hebben ze een stem in het kapittel dat geeft direct meer binding met de machine. De mannen zijn echte poetsers, ze houden de machines tip top in orde. Net als het dagelijks onderhoud, dat wordt nooit vergeten. De toegankelijkheid van de motor is gemakkelijk en het comfort in de ruime en ergonomische cabines is uitermate goed. De machines zijn keurig in onze herkenbare blauwe bedrijfskleur gespoten en voor iets meer ‘smoelwerk’ hebben we de zij- en achterramen laten blinderen, dat staat echt chique”.  

“Wouter van Veldhoven zit op de compacte minigraver ECR58D. Hij is erg tevreden en de machine is sneller dan zijn voorganger, de EC55C. De Volvo ECR58D is een wendbare en solide graafmachine, draait compact en heeft alles aan boord om alle werkzaamheden vlot uit te voeren. De graafmachine heeft een Volvo D2.6A 4-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor en voldoet aan de Stage 3A emissie-eisen. De lange en brede onderwagen geeft een goede stabiliteit en draait binnen de rupsen. Met de monogiek van 2.90 meter en een knikarm van 1.94 meter is het bereik meer dan voldoende. De Beco kantelconnector met 5 tons lasthaak zorgt er voor dat er meerder werkzaamheden in korte tijd veilig uitgevoerd kunnen worden. Ook beschikt de graafmachine over een omschakeling bak/rotatie functie  voor het werken met een verlengarm met maaikorf en is de  hamerfunctie voorzien van een vasthoudt functie. Heel compleet”.

“Maarten van de Brenk is zeer enthousiast over zijn Volvo rupsgraafmachine EC220E. De overgang van B naar E was voor Maarten een aangename verrassing. Zoveel nieuwe snufjes. Hij kan met de servo bediening met korte joystick  lezen en schrijven. Hij vindt het goed toeven in de luxe Volvo CareCab overdrukcabine, met airco, veel binnenruimte en prima zicht rondom. De meerdere werklampen laten helder licht schijnen op de werkzaamheden en met de hydraulisch gedeelde giek van 5.57 meter en knikarm van 2.90 meter kan hij veel compacter draaien en daardoor makkelijker graven bij rioleringswerken. Daarbij is de Beco kantelconnector met Radlinger-motor KCW4H inclusief 10 tons lasthaak een uitkomst. Er kan snel worden gewisseld van slotenbak, dieplepel of puinriek. Voor beide machines hebben we bij Van den Heuvel in Werkendam diverse bakken aangeschaft. Door de  bordessen van voor naar achter is de machine goed toegankelijk. Maarten is, net als Wouter, zeer tevreden met zijn nieuwe aanwinst. We gaan vast veel plezier beleven aan deze graafmachines”, besluit Jaco.

Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos is een bedrijf dat werken uitvoert op het gebied van civiele betonbouw, bruggenbouw, wegenbouw, rioleringen en grond en straatwerk. Het bedrijf onderscheid zich in de markt door veelzijdigheid in dienstverlening. Met de negentig medewerkers en een modern machinepark worden alle werkzaamheden flexibel, vakkundig en snel uitgevoerd.

www.wallaard.nl
www.kuiken.nl

Volvo EC220EL rupskraan voor Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos B.V.Volvo EC220EL rupskraan voor Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos B.V.