Communicatie software Groen, Grond en Infra

Eerste Mecalac 10MCR voor Van Werven Oldebroek

Publicatiedatum: 08-01-2016 09:30
Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar werd de eerste Mecalac rupsgraafmachine 10MCR geleverd aan Van Werven uit Oldebroek. De machine werd meteen in de bouwput gehesen om mee te werken aan de bouw van een ondergrondse fietsparkeergarage onder het Gustav Mahlerplein aan de Zuidas in Amsterdam.
Mecalac 10MCRMecalac 10MCR

De 10MCR is met een gewicht van 9,4 ton de grootste Mecalac rupsgraafmachines uit de MCR-serie en wordt aangedreven door een 55 kW / 75 pk sterke Deutz turbodieselmotor en voldoet aan de stage III B/ Tier 4i eisen. De combinatie van het compacte en veelzijdige ontwerp, eenvoudige bediening en het comfort voor de machinist maakt dat de machines voldoen aan de verwachtingen van de ondernemers en hun machinisten. De veelzijdig inzetbare graafmachines zijn het resultaat van gedegen onderzoek, dat samen met de eindgebruikers is uitgevoerd. Met het originele en unieke Mecalac concept: 3-delige graafarm met hydraulisch versteksysteem en snelwisselsysteem. De unieke kinematiek maakt het mogelijk om te werken in ruimtes met beperkte hoogte. Met één draai aan de knop schakelt u binnen enkele seconden over van graafmachine- naar schrankladermodus. De machine laat zich meteen als schranklader bedienen; makkelijk als er zand of grond geladen moet worden met de shovelbak. Kenmerkend voor de Mecalac rupsgraafmachines is de hoge rijsnelheid van 10 km/u en het enorme hefvermogen.

De nieuwe 10MCR ziet voorlopig geen daglicht, want samen met de beide 6MCR's - die de toepasselijke bijnaam Molletje 1 & 2 dragen - en een 8MCR verdwijnen ze in Amsterdam onder de grond. In Zuidas werkt Van Werven in opdracht van BAM Infra mee aan de realisatie van een fietsparkeergarage die straks ruimte biedt aan 3.000 fietsen. Het bouwen gebeurt volgens de wanden-dakmethode: eerst worden de wanden gemaakt en dan wordt het dak geplaatst. Daarna wordt ondergronds verder gewerkt aan de garage.

Van Werven uit Oldebroek was de eerste die tot de aanschaf van de 10MCR overging nadat deze tijdens de Open Demo Dagen in december aan het Nederlandse publiek werd voorgesteld. Daarmee heeft Van Werven nu alle types uit de MCR-serie (6MCR - 5,7 ton, 8MCR - 7,2 ton, 10MCR - 9,4 ton) in haar omvangrijke machinepark. De complete set was eind vorig jaar te zien tijdens de zeer druk bezochte Open Dagen. Eind december bestond Van Werven 70 jaar. Dat werd onder andere gevierd aan de Verlengde Looweg in Oldebroek, de plek waar Willem van Werven zijn activiteiten in 1945 startte.

 

Gisteren werd door Ahlmann Nederland BV een nieuwe Mecalac 10 MCR aan ons geleverd, op het Mahlerplein in Amsterdam. Daarmee beschikken we nu over de complete MCR-serie. De nieuwste aanwinst kon meteen aan de slag, onder het Mahlerplein werkt de machine nu mee aan de ondergrondse fietsparkeergarage.

Geplaatst door Van Werven op donderdag 7 januari 2016
www.vanwerven.nl
www.ahlmann.nl

Eerste Mecalac 10 MCR rupsgraafmachine voor Van Werven uit OldebroekEerste Mecalac 10 MCR rupsgraafmachine voor Van Werven uit Oldebroek