Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L120H loader voor Visser Harlingen

Publicatiedatum: 14-01-2016 09:20
Visser Afvalverwerking in Harlingen vervangt Volvo L110E voor een Volvo L120H wiellader. Machinist Remco Dijkstra is blij met weer een Volvo shovel.
Volvo L120HVolvo L120H

Bij Visser ATR staan duurzaam werken en energiebewust omgaan met de bedrijfsuitvoering hoog in het vaandel. “Voor ons is het milieu van grote betekenis” vertelt Remco Dijkstra, Machinist, “wij werken het liefst met schone machines. Daarom is er opnieuw gekozen voor Volvo. Een van de meest schoonste en zuinigste machines. De Volvo D8J 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor voldoet natuurlijk aan de Stage4 emissie-eisen met DPF en SCR katalysator. Het regenereren hoeft nu niet meer dagelijks te gebeuren. Om onnodig stationair draaien te voorkomen is de machine voorzien van een automatische motorafslag. Het Eco-Pedal zorgt voor een hogere capaciteit maar een lager brandstofgebruik en zo dus minder CO2 uitstoot. Door de OptiShift kan het brandstofverbruik tijdens load en carry werkzaamheden tot vijftien procent worden verlaagd. Al met al voldoende punten om weer voor Volvo te kiezen. Maar er is meer. Voor mij als machinist is een Volvo wiellader het einde. Een Volvo is degelijk, mist niets is comfortabel en zeer wendbaar, dat werkt zo plezierig. Na zoveel jaar op de L110E was het best een hele omschakeling qua bediening en soepelheid. Maar deze Volvo L120H werkt rustig, heel mooi, is stil en erg soepel. De luxe overdrukcabine is voorzien van een goede luchtfiltering, klimaatbeheersing en omkeerbare koelfan (instelbaar). Dat is hier zeker nodig, want ik werk altijd in een stoffige omgeving. De bediening aan de stoel is een verademing dat werkt echt fantastisch. En de stoel zit perfect, s ‘avonds stap ik altijd fris uit de cabine. Ook heb ik nu nog meer zicht omdat de raamstijlen naar beneden lopen. De hele dag ben ik bezig om alle sloop- en bouwafval bij de sorteerlijn te brengen en daarna moet ik het afval naar het juiste depot transporteren en tussendoor vrachtwagens laden. Ik merk wel dat de L120H nog wendbaarder en krachtiger is dan zijn voorganger. De shredder is nu razendsnel gevuld en vrachtwagens zijn in een mum van tijd geladen. Tot nu toe is er niks op aan te merken, het is een perfecte machine”.

“Over het onderhoud hoeven we ons ook geen zorgen te maken want we hebben een Silver onderhoudscontract afgesloten. CareTrack waarschuwt wanneer er onderhoud nodig is. Door onze vaste monteur Eric van den Berg wordt alle onderhoud vakkundig en tot in de puntjes uitgevoerd. De Kuiken Service is, net als de begeleiding door Peter Cnossen, puikbest”, besluit Remco.

Visser Afvalverwerking, Transport en Recycling is al sinds 1954 een vertrouwd familiebedrijf dat zich bezig houdt met de inzameling van hoofdzakelijk sloop- en bouwafval. Het middelgrootte bedrijf kan haar klanten een breed assortiment aan diensten aanbieden. Want ook voor vervoer van bouwmaterialen, bulkproducten en specialistische afvalstoffen is Visser de ideale partner. Sinds 2009 is Afvalverwerker Visser ATR aangesloten bij GP Groot uit Alkmaar. Dit biedt veel extra mogelijkheden en kunnen ze u nog beter van dienst zijn.

www.kuiken.nl
www.entreeding.com/bedrijven/kuiken-rental-b-v

Volvo L 120 H loader voor Visser Afvalverwerking in HarlingenVolvo L 120 H loader voor Visser Afvalverwerking in Harlingen