Communicatie software Groen, Grond en Infra

Sennebogen 643M railkraan voor Dematec Doodewaard

Publicatiedatum: 15-02-2016 09:10
Dematec Equipment BV uit Doodewaard zet Sennebogen Telescoop hijskraan 643M in Engeland op het juiste spoor. De specialisten van Dematec Equipment, Maarten Schut en Derk van de Heuvel zijn sinds 2010 volop in beweging en zetten Dodewaard op de kaart. Dematec Equipment ontwerpt, bouwt en levert (maatwerk) hydraulische IMPACT hamers, (deep) foundation aanverwante producten en Rail-Road voertuigen op basis van Sennebogen.
Sennebogen 643MSennebogen 643M

Maarten Schut en Derk van de Heuvel, Directeuren Dematec Equipment B.V. zijn vol lof over Sennebogen. Maarten vertelt “Dit is de vijfde Sennebogen die we omgebouwd hebben tot Rail Crane. Met de andere Sennebogen machines hebben we zulke goede ervaringen, logischerwijs dat we weer voor Sennebogen hebben gekozen. De samenwerking met Sennebogen en Kuiken is heel open. We krijgen alle informatie en zelfs tekeningen van b.v. de onderwagen voor FEM doorberekeningen en om de zwaartepunten te berekenen. Dat is echt fantastisch. De Hi-Rail Conversie is door ons zelf ontwikkeld, een mooie uitvinding waar we best trots op zijn maar je moet wel een partner vinden die ondersteund. Gelukkig hebben we die gevonden in Kuiken en Sennebogen. We krijgen goede support en input. Bij de aanschaf zijn we samen met Rienk Nadema, Sales Manager van Kuiken bij Sennebogen geweest om het traject door te nemen en bij het testen in Beekbergen stond Hilco Bruintjes, Monteur van Kuiken ons met raad en daad bij. Dat was super. De Sennebogen 643M wordt ingezet op het spoor in Engeland. Daar is nog heel veel werk te verrichten en krijgt de Sennebogen alle voorkomende hijswerkzaamheden voor de kiezen. Zoals loopbruggen over het spoor, palen voor de bovenleidingen, bovenliggers en elektriciteitsleidingen aanleggen. Heel specialistisch en secuur werk. Veiligheid is alles op het spoor. Je moet op je machine kunnen vertrouwen. Als vereiste op het spoor hebben we als back-up een noodmotor ingebouwd. Het mag niet gebeuren dat een machine niet op tijd van het spoor af kan. Maar gelukkig heeft de Sennebogen ons nog nooit in de steek gelaten”.

“Nadat bleek dat de Sennebogen 643M nog net binnen het spoorprofiel viel was de keuze snel gemaakt. Een solide machine met uitstekende componenten. Deze veertig tons kraan heeft een Deutz dieselmotor, die voldoet aan de Tier III emissie-eisen, is vloeistof gekoeld en levert 128 kW bij 2000 omw/min. Voor het hijsen van de zware materialen is de telescoop giek bestaande uit vier secties met een lengte van dertig meter, hydraulisch uit- en inschuifbaar. Omdat het technisch een eenvoudige machine is en er niets ontbreekt kan iedere machinist probleemloos instappen in de MaxCab Comfortcabine. Alle bedieningsfuncties zitten op de juiste plaats. En de cabine is hydraulisch naar achter kantelbaar voor beter zicht en een ergonomische werkhouding. De bovenwagen heeft een extra smeerautomaat voor de bonkelaar draaikrans, ook het onderhoud is eenvoudig. Mijn collega Derk en ik zijn zeer content. Met de Hi-Rail conversie kan de 643M nog steeds met zeventien ton liften en rijden op het spoor. Dit is absoluut een unicum en zoals het er nu naar uitziet zijn er meerdere klanten die klaar staan om een Sennebogen 643M met Dematec Hi-Rail conversie aan te schaffen”.

www.kuiken.nl
www.dematec.nl

Sennebogen 643M als Rail Crane voor Dematec Equipment in DoodewaardSennebogen 643M als Rail Crane voor Dematec Equipment in Doodewaard