Communicatie software Groen, Grond en Infra

Neuson & Kramer: Colle!

Publicatiedatum: 19-06-2004 16:09
Duits-Oostenrijkse fabrikant maakt einde aan onduidelijkheid over importeurschap in Nederland.

Met nieuwe machines en een verder uit te breiden verkooporganisatie wil Neuson Kramer zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt versterken. Daarvoor werkt Neuson Kramer samen met het in Sittard gevestigde Colle Machinehandel dat de merken in het verleden en in de toekomst zal vertegenwoordigen in Nederland. Daarover ontstond rondom de TKD en in de vakbladen wat onduidelijkheid door mededelingen van Negroma die claimde de nieuwe Nederlandse importeur te zijn (of worden). Dat blijkt achteraf niet waar.

Colle - al sinds 1996 actief voor Neuson - zal voor Neuson mini- en midigraafmachines ( van 500 kg tot 12,0 ton) en Kramer compacte wielladers ( van 1,8 tot 7,5 ton) en graaflaadcombinaties actief blijven vanuit de hoofdvestiging in Sittard maar voor een betere spreiding, is besloten om in Midden-Nederland een vestiging op te zetten. Daardoor ontstaan kortere lijnen naar klanten op gebied van verkoop, verhuur en service. Colle heeft ook Neuson en Kramer machines in zijn verhuurvloot.

Om een goede landelijke marktdekking te verkrijgen, wordt samengewerkt met regionaal actieve dealers zoals Troost Bouwmachines in Numansdorp die voor Zuid-Holland actief is. Colle is op zoek naar nog enkele dealers die hun machines ook uit Sittard betrekken. Volledigheidshalve dient gemeld te worden dat Neuson in zijn programma ook mobiele dumpers (capaciteit van 1,0 tot 9,0 ton) en rupsdumpers (capaciteit van 900 kg tot 1,8 ton) voert. Colle is voor Nederland ook importeur voor Wumag truckhoogwerkers en regionaal dealer voor Manitou verrreikers.