Communicatie software Groen, Grond en Infra

Rigter bouwt ketting-overslaggrijper

Publicatiedatum: 02-03-2016 07:45

Voor een klant die werkt met de overslag van zware plakkerige klei heeft Rigter handelsonderneming een overslaggrijper omgebouwd tot ketting-overslaggrijper. Hierdoor zou de plakkerige klei makkelijker uit de bak gaan dan met uitwerpers. De ketting-overslaggrijper heeft meerdere voordelen ten opzichte van uitwerpers die de klei eruit drukken. De gehele constructie krijgt minder krachten te verwerken en bij klei met puin en stukken hout erin is de bak beter bestand tegen schade, volgens de firma Rigter.

Ook is de gewichtsbesparing van 600 kilo een groot voordeel, hierdoor wordt de productie verhoogd en het brandstofgebruik verlaagd. Deze speciale overslaggrijper wordt toegevoegd aan de huurvloot van Rigter handelsonderneming.

De firma Rigter verhuurt wel meer grijpers. Zo huurt het Nederlandse Kraanverhuurbedrijf de Boldert voor lange termijn 4 stortsteenpoliepen. De poliepen worden ingezet om stortsteen over te slaan voor de kustbescherming van Ameland (NL). Er staan ook 2 poliepen standby voor eventuele storingen en als de poliepen onderhouden moeten worden. Aan de Multidocker 365 en liebherr 954 hangen een 2500 liter P100VHD en een 1000 liter P51VHD. Beide poliepen zijn uitgerust met volledig hardox schalen.

www.wegenbouw.be/bedrijven/898601/rigter-handelsonderneming-importeur-kinshofer