Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L60H loader voor Behling Wedde

Publicatiedatum: 04-03-2016 08:55

Behling Grondverzet uit Wedde verruilt trouwe Volvo wiellader L60F voor een Volvo L60H

Volvo L60HVolvo L60H

“Al jaren lang werk ik met een Volvo wiellader” vertelt Engel Behling, Directeur/Eigenaar Behling Grondverzet in Wedde. “Mijn allereerste Volvo wiellader was een L70D. Toen was ik direct om en werd een echte Volvo fan. De Volvo L70D was een fijne machine evenals zijn opvolger de L60F. Door alle goede ervaringen is het vanzelfsprekend dat het nu weer een Volvo werd. Daar komt bij dat een Volvo een van de meest milieuvriendelijke machines is. Ik krijg steeds vaker de vraag van mijn opdrachtgevers of de machine voldoet aan alle emissie-eisen, dat is vaak een doorslaggevende reden bij aanbestedingen. Maar als je zegt ik kom met een Volvo is het altijd goed. Want de krachtige Volvo D6J 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor voldoet aan de stage 4 emissie-eisen en is voorzien van een diesel partikel filter met SCR katalysator(Adblue). Het Eco Pedal zorgt voor economisch werken tot 1700rpm met gevolg een lager brandstofverbruik en minder uitstoot en dus milieuvriendelijker. Maar buiten dat is het comfort meer dan uitstekend. De luxe Volvo overdrukcabine is overzichtelijk en ruim. Het trillingsniveau is laag evenals het geluidsniveau binnenin. De CDC – Comfort Drive Control – werkt geweldig. Een hele verbetering want daardoor is het probleem van geregeld zere schouders mooi opgelost. Ook het zicht rondom is uitstekend, op de bak heb ik nu een veel beter overzicht wat sneller werken tot gevolg heeft. Door de vele LED-werklampen en achteruitrij camera ontsnapt er voor en achter niets aan mijn aandacht”.

“De nieuwe Volvo L60H kon direct van Wedde door naar het Windpark Delfzijl Noord. Voor KWS moest ik bij Eneco een grote diversiteit aan werkzaamheden verrichten. Het bedieningsgemak is super en ik merkte meteen dat deze Volvo L60H nog weer sneller en wendbaarder is dan zijn voorgangers. En de bakken zijn veel sneller te wisselen door ophanging van een Volvo hydraulisch snel wisselsysteem. Dat scheelt tijd en geld. Ook is de Volvo L60H o.a. voorzien van een derde en vierde functie, een B.S.S. (Boom Suspention System) last compensator, TP hefframe (Torque Parallel), hydraulische beremming t.b.v. aanhanger, automatische vetsmering - Vet 2, full cover spatborden en spatlappen. Een prachtige en onderhoudsarme machine waar ik jaren mee vooruit kan. Ik heb veel lof voor de ervaren Kuiken monteurs, de vlotte onderdelen leveringen en voor de begeleiding van Peter Cnossen, Sales Manager, want goede nazorg is alles waard”, rondt Engel af.

Al van jongs af aan zat Engel Behling in het grondwerk. Hij was en boer en machinist in hart en nieren. In 1988 greep Engel zijn kans en startte zijn eigen bedrijf: Behling Grondverzet Wedde. Naast het runnen van een boerderij verhuurt hij zich voor alle GWW werkzaamheden met de Volvo aan zakelijke en particuliere klanten in een straal van 75 km rondom Wedde. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw Carla die de administratie verzorgd. Zoon Willem is in de voetsporen van vader getreden en is Directeur/Eigenaar van Behling Grondverzet Vlagtwedde. De samenwerking is bijzonder goed. Vader en zoon vullen elkaar mooi aan, net als de Volvo wiellader L60H en de Volvo graafmachine EW160D.

www.entreeding.com/bedrijf/gegevens/763769/e-behling-en-c-n-a-behling-hebers/wedde

Volvo L60 H loader voor Behling uit WeddeVolvo L60 H loader voor Behling uit Wedde