Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Topcon controlbox en graafmachinesysteem met lokale positiebepaling

Publicatiedatum: 17-03-2016 10:55

Topcon Positioning Group lanceert de X-53 LPS, het nieuwste graafmachinesysteem met lokale positiebepaling. De X-53 LPS maakt de reeks graafmachinesystemen van Topcon nog gevarieerder en is speciaal ontworpen voor machinegestuurde graafwerkzaamheden in gebieden waar het zicht op satellieten belemmerd wordt.

Topcon X-53i LPS graafsysteemTopcon X-53i LPS graafsysteem


“Het systeem is perfect voor projecten zoals het aanleggen van tunnels of voor het werken in bestaande objecten met behulp van een total station en een prisma voor precisie”, zegt Kris Maas, directeur Construction Product Management. “Het X-53 LPS systeem is een veelzijdig product. Met de nieuwe Topcon MC-i4-ontvanger kan tevens gebruik worden gemaakt van positiebepaling met satellietontvangers. Machinisten kunnen eenvoudig kiezen welk type plaatsbepaling het meest geschikt is voor het project.” Het systeem is compatibel met de nieuwe Topcon GX-55-controlbox – een groot lcd-touchscreen dat goed leesbaar is bij zonlicht en over geïntegreerde ledlichtstrips beschikt voor een continue hoogtereferentie van de bak. “Het biedt de beste weergave voor moderne machinebesturing met aanpasbare geluidssignalen , allemaal ondergebracht in een lichtgewicht, robuust ontwerp”, aldus Maas.

Topcon Positioning Group kondigt daarnaast de nieuwe controlbox GX-55 voor machinebestuurde graafwerkzaamheden aan. Met de introductie van de GX-55 voegt Topcon drie nieuwe 2D- en 3D-systemen aan zijn reeks oplossingen voor graafwerkzaamheden toe: de X-52, de X-53 en de X-53i. De GX-55 is ontworpen om gebruikers nieuwe visuele en akoestische eigenschappen te bieden om op deze manier de veiligheid en efficiëntie tijdens graafwerkzaamheden te verhogen. “De heldere en robuuste GX-55 biedt grafische functionaliteit van de hoogste kwaliteit voor moderne machinebesturing”, vertelt Kris Maas, directeur Construction Product Management. “Vandaag de dag gebruiken machinisten Sitelink3D om de gehele projectactiviteiten direct te communiceren met managers. De GX-55 levert deze realtime projectinformatie sneller dan ooit.”

“Of uw voorkeur nu uitgaat naar Topcon 2D- of 3D-oplossingen voor machinegestuurde graafwerkzaamheden of naar 3D-indicatiesystemen, de nieuwe GX-55 is licht van gewicht met een robuust ontwerp”, aldus Maas. Het grote kleuren-lcd-touchscreen van 6,5 inch is goed leesbaar bij zonlicht en is omringd door geïntegreerde ledlichtstrips voor een continue hoogtereferentie van de bak. Daarnaast beschikt de GX-55 over aanpasbare geluidssignalen, geïntegreerde virusbescherming en eenvoudig toegankelijke USB-poorten voor het opslaan en downloaden van projectbestanden.

www.topconpositioning.com
www.topconsokkia.nl

De nieuwe Topcon controlbox GX-55 voor machinebestuurde graafwerkzaamhedenDe nieuwe Topcon controlbox GX-55 voor machinebestuurde graafwerkzaamheden