Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EC250El graafmachine en Volvo L70H wiellader voor Out Zwaagdijk

Publicatiedatum: 22-03-2016 13:10

Kuiken leverde recent een Volvo EC250E l rupsgraafmachine en een Volvo L70H wiellader af bij Loonbedrijf Out B.V. in Zwaagdijk - Westwoud. Vader Co en Zoon Martijn Out namen kort geleden de 2 Volvo's zelf in ontvangst.

Volvo L70H wielladerVolvo L70H wiellader

“Al sinds 2005 hebben we Volvo ’s in ons machinepark.” vertelt Martijn Out, Planner“ Het zijn kwalitatief perfecte machines, zuinig en de prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed. Ook spreekt de milieuvriendelijkheid ons erg aan. Wij gaan hier energiebewust om met onze bedrijfsvoering en werken duurzaam. We hebben trede drie van de CO2 prestatieladder al behaald. Onze machinisten draaien ook graag op een Volvo omdat het comfort niets te wensen over laat. De luxe overdrukcabine is overzichtelijk en ruim. Alles is aanwezig om een lange werkdag succesvol af te ronden en de dagen zijn vaak erg lang. Veel werk op stapel. Momenteel verhuren we de twee nieuwe machines met machinist aan Heijmans, Rosmalen. De realisering van de N23 Westfrisiaweg - van Heerhugowaard naar Enkhuizen – is een immense klus is voor de komende jaren, wij dragen daar graag ons steentje aan bij”.

“De Volvo EC250E draait bij Westwoud aan de nieuwe verbindingsweg en is bezig om sloten te graven en grond te vlakken. Joost Zwagerman, de machinist, komt van de Volvo EC210B en was verrast van de doorontwikkelingen van Volvo. Veel moderner dan zijn voorganger dus was het best even wennen voor Joost van een B naar een E. Maar dat duurde maar kort. Deze Volvo graafmachine met een eigen gewicht van 26.700 kg is erg sterk en makkelijk te bedienen. De servo bediening met korte joysticks werkt handig en het blikveld rondom is, met hulp van een achteruitkijk camera, halogeen en LED werkverlichting, meer dan uitstekend. Met de standaard monogiek van 6.00 meter en knik arm van 2.97 meter heeft hij voldoende bereik en kan nauwkeurig afwerken. De graafmachine is standaard voorzien van een overdrukvoorbereiding, een rotatie hydrauliek en hamer/schaarfunctie en nivelleerventiel (zweefstand)”.

“Frank Bakker, machinist op Volvo wiellader L70H draait in Heerhugowaard. Daar is hij druk doende met het aanleggen van zand- en korrelbanen. Frank komt van een ander merk maar wil niet meer terug. Hij is dik tevreden. Hij merkte direct op dat de Volvo zo heerlijk stil is, zowel van binnen als van buiten en een laag trillingsniveau. De machine is heel wendbaar en snel en de uitstraling is, mede dankzij de volledig dekkende kunststof spatborden met verbreders over de voor- en achterwielen, subliem. Een rijk uitgeruste machine met onder andere een B.S.S. (Boom Suspension System) last compensator, een Volvo hydraulisch snelwisselsysteem, T.P. hefframe (Torgue Parallel), Comfort Drive Control (CDC) éénhendelbesturing en een derde en vierde functie. De motor voldoet aan de Stage 4 emissie-eisen. Door enkele wijzigingen hoeft het diesel partikel nog maar één keer in de 500 uur geregenereerd te worden. Het roetfilter vangt het roet af en de NOx-uitstoot wordt bij de L70H met de Stage4 motor met SCR katalysator & AdBlue met 80% gereduceerd. Met Volvo zijn wij klaar voor de toekomst, rondt Martijn af.

Het keurige familiebedrijf Out is al sinds 1961 actief als agrarisch loonbedrijf en activiteiten in de grond- en groensector. Waar vader begon met één trekker heeft zoon Co het bedrijf verder uitgebouwd en voert met een modern machinepark en veertig enthousiaste medewerkers alle werkzaamheden uit voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals provincies, gemeenten waterschappen, projectontwikkelaars en particulieren. Zoon Martijn popelt al om het stokje over te nemen maar moet nog even geduld hebben.

www.outbv.nl

Volvo EC250El graafmachine Volvo EC250El graafmachine

Volvo EC250El graafmachine en Volvo L70H wiellader voor Out BV uit ZwaagdijkVolvo EC250El graafmachine en Volvo L70H wiellader voor Out BV uit Zwaagdijk